dinsdag 9 april 2013

Kroontjes & Vlaggenlijn & Vest.

 Wat leuke kroontjes gehaakt en andere freubels gemaakt om zometeen in verschillende projectjes te gaan gebruiken. Het patroontje van het mini kroontje vond ik op het freubelweb. De grotere kroon zag ik op een blog, maar weet zo snel niet meer waar. Ik wilde ze stevig hebben en het moest natuurlijk weer gelijk gebeuren..niets in huis, dus de suiker met water truc uitgeprobeerd. Nou ik moet zeggen dat het prima werkt! Een dag of twee  laten drogen en ze zijn hard.
 Ik had even zin in een vlaggenlijn. Dit patroontje vond ik bij www.sascha-lovetoknit.blogspot.com. In het begin zat ik wat te tobben maar daarna is het ook weer een heerlijk patroontje om te haken. Ik vraag me alleen af hoe jullie dit doen, als de vlaggenlijn niet tegen een muur hangt, lijkt me dat het toch wel wat slapjes is?? Verstevigen jullie de vlaggetjes dan ook?
 Op de andere foto een vest van een hele dunne trico,met een sjaal. Dat is dan wat minder want de sjaal was eerst een tuniek,toen een rok en uiteindelijk,een sjaal...grrrr naaien voor mezelf blijft een gevoelig punt! De rest van mijn (wel gelukte) naaisels kan ik nog niet met jullie delen. Komt binnenkort. Fijne dag!

16 opmerkingen:

  1. Suikerwater werkt als een tiet he! Leuk die vlaggenlijn!
    Wat een gepruts zeg die kroontjes! Maar wel heel leuk!
    Heerlijk dat je ook nog tijd vindt om te naaien.. Mooi vest weer!

    Liefs.. Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke dingen heb je weer gemaakt. Jammer van je mislukte keldingstuk, maar als sjaal staat hij mooi bij de tuniek. Mooi hoor!

    groetjes Wilja

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie dingen heb je weer gemaakt, even wat anders dan granny's haken (had ik mij ook al bedacht), dat vest ziet er toch heel mooi uit? ook zo met die sjaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt Astrid de combi is mooi,vind ik zelf tenminste, maar ja sjaals heb ik meer dan genoeg,het was echt bedoeld voor een tuniek!! Maar dan trek je het aan en denk je..laat maar,zo ging het ook met de rok,die ik er later van maakte. Kijk en in de winkel hang je het dan gewoon terug..dat is één v/d nadelen van naaien! Maar snel vergeten groetjes!

      Verwijderen
  4. Die vlaggenlijn is super zeg! Ik ken ook alleen suikerwater en stijfsels uit een spuitbus. Met het suikerwater heb ik nog niet geprobeerd.
    Naaien voor mijzelf doe ik ook niet zo graag, het valt altijd tegen als ik het gemaakt hebt :(. Er staat wel een shirt op de planning om te proberen. Je hebt in ieder geval de stof nog gebruikt voor een mooie sjaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. O, wat ben je weer lekker aan het haken geslagen! Leuk, die kroontjes en de vlaggen. En jammer van je tuniek/rok en nu sjaal, maar ik herken het hoor, dat gedoe met kleding voor jezelf. Heb je veel plezier van dat nieuwe multipatroon (ben ff de naam kwijt) dat je voor jezelf kocht?
    Grtz en kom binnenkort eens een bakkie doen!
    Esrosa

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk al je gehaakte dingen voor de kroningsdag!
    Wat een ouderwetse truc om te verstevigen,ja dat heb je als de winkels niet in de buurt zijn! En goedkoop!!
    Zie je niks van hoor dat het mislukt is!
    En met de mooie kleurensjaal is het een plaatje! groet Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een super gaaf slingertje! En die kroontjes van freubelweb heb ik ook gemaakt! Super leuke dingen allemaal!

    Groetjes Heidi en Judith
    Neem je ook is een kijkje ( of word volger ) op ons blog?

    www.degrannys.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo, haken doe je ook al zo snel! Pff, mijn tas schiet voor geen meter op. Wel erg leuk weer! Als ik de kleine kroontjes eerder had gezien, had ik ze voor Lian d'r traktatie gebruikt. Erg leuk allemaal. Ook de vlaggenlijn. Lijkt mij ook nog wel eens wat, maar ja, er zo veel leuk. Jammer van je tuniek/rok, maar de combi met vest is wel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Erg leuk allemaal weer, die kroontjes vind ik ook leuk heb er helaas geen tijd voor groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat gaaf die kroontjes, heel leuk idee! Ik vind het vest met sjaal er heel leuk uitzien en de vlaggetjeslijn is super leuk!! Jij bent zo te zien ook altijd maar druk op het creatieve vlak, leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik snap je hoor Arjo, zo heb ik pasgeleden ook een broek en een tuniek in de hoek gegooid (was ook niet wat ik mij ervan voor had gesteld)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuke haaksels weer: Ik vind ze allebei leuk. én de kroontjes én de vlaggenlijn (echt mooi fijntjes gehaakt) Jammer joh dat er kledingstukken mislukt zijn, dat werkt dan zo demotiverend he. Maar gewoon weer fris verder gaan hoor, want meestal lukt het wel toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ja dat werkt prima he met suiker water.
    Het staat gezellig hoor die vlaggenlijn en die kroontjes wat een schatjes.
    Liefs Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een mooie kleurtjes die vlaggenlijn!!! Die kroonjtes heb ik hier ook op de to do lijst staan, ze zijn super!!!

    groetjes,
    Vicky

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Echt een leuke vlaggenlijn! Ik wou dat ik ook zo kon haken

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!