woensdag 25 maart 2020

Smospotten & Snoesje Charlie, Jas Burda, Verwassen wollen trui, Case of Joy, luiermapjes enz.

 Ik kwam op IG bij Smospotten.en.Snoesjes dit leuke gratis patroon tegen, de Charlie. Restjes genoeg dus gelijk het zomerse jurkje gemaakt. De paspop heeft weer een jurkje aan en als er een klein meisje binnen komt die het past, mag het jurkje weg. En er volgen er zeker nog meer!
 Ook een gratis patroon om deze kleine toilettasje te haken, voor de kindjes in de Filipijnen, vind je bij Studio Hip en Stip. De Case of Joy @compassion. Leuk projectje om je restjes weg te haken en je maakt er veel kindjes blij mee. Lees de voorwaarden bij Annemarie.
 Een luiermapje voor Mireya. 
En een  handdoek met een hollands tafereeltje geborduurd voor de oma van Mireya die nu  weer terug naar Spanje is.
 Gaafspul, te vinden op IG is echt een talent in het maken van punnikwoorden en figuren. Of ze misschien iets met een vw bus wilde maken, was mijn vraag aan haar. Maar dat was eigenlijk niet te doen natuurlijk, omdat je het niet aan elkaar kunt maken. Maar  toch was ik ontzettend blij met het 'bouwpakket'. Op een kop van een heipaal de delen geplakt en is nu in gebruik als bijzettafeltje.
Een deel van de geborduurde naamlabels die ik een poosje terug borduurde. Voor elke lieve collega één. Met een schriftje en een persoonlijk woordje erin.
Heel soms vraag ik me weleens af waarom doe je zo moeilijk? Loop naar de winkel en koop gewoon iets.....
 Een tussendoorjas. Patroon komt uit een oude Burda. De stof vond ik in de weggeefhoek op de naaidag in Hardinxveld, dan is het extra leuk toch. Wel een enorm los geweven lap, dus na het knippen gelijk alles onder lockmachine want anders was ik de helft al kwijt voor ik eraan begon.
Gevoerd met een fleurige bloemenprint. De jas heeft een boord met  revers. Leuk om een keer uit te proberen. Zo lijkt het zo simpel maar om het netjes te krijgen was wel een dingetje hoor. Nu op naar het voorjaar!

 Voor kleine lieve Finn ook een luiermapje gemaakt. Van zijn vlaggenlijn had ik nog jute over en daar is zijn moeder weg van. Dus geprobeerd om het als luiermapje te verwerken. Eerst wel een versteviging erachter gestreken want het is zo losgeweven.  Afgewerkt met een leren biasband.
 Er was een vraag om mondkapjes te maken. Van katoen met keukenrol erin.
Alles werd aangeleverd, incl. patroon. Deze verwerkt. Ik vond het een bewerkelijk patroon en vraag me ook af of deze kapjes wel zin hebben. Maar goed, de instelling was er blij mee. 
 Tja ik hoor jullie denken....wat moeten we hier nu mee? Nou ik heb deze wollen trui dus verwassen bij één van mijn eerste gezinnen...oeps. Serieus ik was al 30 jaar en ben een enorme zeur als het om de was gaat, heb zelfs mijn kinderen zo opgevoed dat alles in de juiste wasmand gaat enz enz. Er is misschien 2 keer iets mis gegaan in mijn hele 'wascarrièrre' en nu bij een ander gaat het mis. Ik wilde de trui ophangen en dacht??? Wel erg klein truitje voor de heer des huizes :) Maar we hebben er maar om gelachen, en verder was het verzekeringswerk. En ik heb aangeboden om er een vestje van te maken voor de mini man.
 Zie hier het resultaat. De mama is dol op felle kleuren, dus wat oranje erbij gebruikt. De regenboogstof is wel nieuw en kocht ik bij de Stoffenkraam. En echt het was zo leuk om hieraan te werken! Ik hou van dit soort projectjes, oud en nieuw combineren. En lastig om goed op de foto te krijgen. Patroon komt uit de Knippie sept. 2015

En het lijkt nu misschien net alsof er niets aan de hand is hier, maar niets is minder waar natuurlijk. Ook wij proberen er wat van te maken en een beetje structuur in huis te houden , en ons aan de regels te houden, zoals voor geschreven. De wereld staat stil en wat gebeuren er verschrikkelijk dingen. En het kan ook mij soms aanvliegen. Dan ben je extra blij met een hobby die ontspanning geeft. En elke dag het zonnetje. Die kleine dingetjes....Laten we lief zijn voor elkaar, wat extra naar elkaar omkijken, helpen waar nodig. Sterkte voor iedereen in deze moeilijke tijd. X

3 opmerkingen:

 1. wat heb je weer en lieve blog geschreven,
  ja fijn om wat om handen te hebben om even je gedachten te verzetten.
  wat heb je weer mooie kunstwerken gemaakt en zelf gemaakt met liefde is toch mooier om te krijgen als gekocht in de winkel hoor.
  Zie de stof zooi al voor me van je jas maar het resultaat mag er zijn en eigenlijk alles wat jij maakt.
  liefs van ons!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie creaties weer! Ik ben dol op het VW busje, wat leuk en origineel bedacht/gemaakt. Oeps, van de trui,..

  Fijne dag!
  Liefs, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt zo gelijk met wat je zegt, het is allemaal niet makkelijk. Maar jouw geweldige blogpost is weer een lichtpuntje vol met inspiratie! Zo mooi allemaal weer maar wat is je jas geweldig! Veel liefs en sterkte, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!