woensdag 12 september 2018

Babykleding, omslagdoek en meer.

 Een tijdje terug kocht ik vier mini paneeltjes bij het Stoffenfeest. Nu weer één verwerkt.  Gecombineerd met allemaal restje. Je hebt niet veel nodig voor maatje 56. Het shirtje stond in de Knippie 4/2018. Het broekje tekende ik na van een goed passend bestaand broekje . Dus dit is eigenlijk een 'test 'broekje.
En wat blijf ik onhandig met die drukkers..... Daar ben ik nog steeds (te) lang mee bezig. Maar we houden vol, eens zal het gaan lukken om ze zonder fouten er in één keer allemaal in te knijpen ;)
 Een fijn pak uit één stuk, omdat de papa daar groot fan van is : gaat gemakkelijk aan en uit. Afgewerkt met een grijze  boordstof. En weer DE drukkers. Patroon (Lion Sleeps) komt uit de Ottobre 1/2015
 Drie grote XXL swaddles gemaakt. Die zijn zo ontzettend handig in gebruik. En ongestreken vind zijn ze eigenlijk  het fijnst, heerlijk zacht. Het label is een baisband van kunstleer waar de naam op geborduurd is.
 Al zoveel positiefs gehoord over de stof van See You At Six, dat het tijd werd om het zelf eens uit te proberen. Het voelt inderdaad heel prettig aan. Verder moeten we het nog gaan ondervinden. Het patroon van de trui komt uit het boek : I Love Sweaters, en dan model Maglione.  Van de restjes van de See You At Six stof en de Nijntjes stof maakte ik nog  twee broekjes.

De trui werkte ik af met een restje stof van Stenzo, en het boord keerde ik om, de donkere(verkeerde) kant buiten. Ook het wasbare papier eens gebruikt. Geen enkele ervaring mee, dus ben benieuwd hoe het er na een wasbeurt uit komt te zien.
 Een fleurige sjaal rolde onder de haaknaald vandaan. Meestal ben ik van de wat vergrijsde tinten maar soms kan ik ook weer helemaal vrolijk worden van een kleur. Het patroon komt uit het boek Haken & Kleur van Saskia en Claire. Patroon Two-one, een omslagdoek zonder punt.
 De materialen voor deze ketting kocht ik bij Keet & Co. Een kind kan de was doen, het is echt een kwestie van lijmen.
 En van de restjes haak ik zo af en toe is een bloemetje. 

Het is weer vroeg donker! In tegenstelling tot veel mensen kan ik hier echt van genieten. Kaarsjes aan, kop thee erbij en fijn rommelen. Want dat is wat ik vooral doe, altijd bezig en ik zie wel waar het schip strand , zeg maar. Maar nu knijp ik 'm even want ik heb bezoek op mijn hobbykamer. Een muis, of meerdere muizen. En ze laten zich nog niet vangen en racen gezellig rond ook als ik zit te naaien, totaal niet bang dus. Maar ik wel. brrrrrr spinnen geen probleem maar dit. Dus ik hoop echt dat ze snel verdwijnen.  Tot snel. 

2 opmerkingen:

 1. Wat heb je weer leuke babykleding gemaakt,die drukkers vind ik ook niks maar jij probeert het toch,lekker crea bezig ook met de haaknaald ,ja soms word je zo vrolijk van kleur!Hoop dat je de muizen snel vangt..brr je schrikt toch altijd als je ze voorbij ziet gaan.
  liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk babyspul heb je toch weer genaaid.
  Ik vind je trui echt leuk, zeker in combi met het boord, leuk/mooi gedaan!
  Wat een heerlijke kleurtjes, die sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!