donderdag 26 juli 2018

Gehaakte 'raffia' tas, Kraamcadeautjes, baby Hansop en Jumpsuit.

 Het is nu zo warm dat ik even weinig anders kan/wil doen als gewoon stil zitten.  Dus werk ik mijn blogje maar even bij. 
De gehaakte 'raffia' tas van Studio Hip en Stip leek me een gezellig vakantieprojectje. Het garen  is van Katia, (Washi). De bolletjes haakte ik van by Claire garen. Ik heb er zelf een zijrand aan gehaakt en een voering erin genaaid.. Zo is de tas iets steviger.  In combinatie met de gekochte handsvaten is het echt een stevige handtas geworden. Wat een gedoe trouwens  om die dingen er stevig op te krijgen zeg, Ik dacht dat doe ik even , nee dus. Heb er nog zere vingers van. Met de hand vastgezet. Verder was de tas echt zo gepiept. 
 Een mini Hansopje. Patroon komt uit dezelfde Knippie als de jurkjes uit de vorige post.
 De paneelstof kocht ik bij het Stoffenfeest. Zo geinig. Er staan vier verschillende afbeeldingen op , in verschillende zachte kleurtjes. De kruisjesstof hoort erbij. Binnenkort de andere drie verwerken.

Een grote hydrofiel doek met naam. 

En ja alweer een luiermapje. Ze zijn geliefd als kraamcadeau, en ik maak ze graag. Ik gebruik het gratis patroon van Jip by Jan. Ik heb verschillende patroontjes gebruikt maar deze vind ik het prettigst .
Subtiel de naam er nog op, dat vinden de mama's altijd leuk.
 Een heel klein jumpsuitje. Of het handig is vraag ik me achteraf wel af, maar ik vond het patroontje zo schattig. Komt uit de Knippie nr.3 juni/juli 2018.
 En alweer een vakantie project. Denk nu niet dat ik weken weg/vrij was. Maar de raffia tas was zo snel af dat ik deze omslagdoek ook nog haakte. Het patroon gebruik ik regelmatig.  Komt uit het boek Haken & Kleur. 
 En ja wij waren een weekje aan zee, heerlijk!  En ik nam natuurlijk schelpen mee. Maar om ze nu weer in een pot te stoppen....nee. Ik bedacht me dat ik nog een  hart had hangen, wat eigenlijk vergaan was. Mooie basis om schelpen op te gaan lijmen. Het was wel een flinke klus, maar ik had de tijd.  Hangt nu mooi te zijn onder de veranda.
 En de gehaakte muziekster op herhaling. De vorige witte was te groot, dus nu een kleine versie. Zo niet mijn ding, dat gepruts en getel. Bovendien krijg ik daar zulke zere vingers van. Ik heb respect voor de mensen die altijd kleine poppetjes e.d haken, ik doe het ze niet na. Geef mij maar het grotere werk.
 Tenslotte wat mooie bloemen uit de pluktuin hier in de buurt. Pluktuinveld1 in Nieuw Lekkerland. Echt leuk om eens te gaan kijken. 
Tot snel en een fijne vakantie toegewenst voor jullie allemaal. Thuis of elders.

1 opmerking:

  1. Hoi Arjo, even kijken of reageren nu wel lukt... Leuke dingen maakte je weer! Jij blijft met deze warmte ook gewoon aktief! Ik vind dat schelpenhart zo leuk, zal best een werkje geweest zijn. Dat luiermapje hou ik ook eens in gedachten, veel gezien, maar nog nooit gemaakt. Leuke post weer van je! Ik probeer ook weer eens aktiever te worden met bloggen...

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!