zaterdag 12 november 2016

Van alles wat uit de Knippie, Ottobre & Alles is Haken.

 Vorige week op de Sancho dag kocht ik o.a deze te leuke stof bij http://www.stoffenfeest.nl/. Nou het was ook een feest om  mee te werken . Wat een fijne stof. En de binnenkant is ook zo zacht. Volgens mij trekt ons nichtje dit tuniekje niet snel meer uit. Patroon komt uit de Knippie 4/aug.sept 2016
Van de restanten en een achterpandje van een andere stof ligt er nu een sweater voor haar zusje geknipt. Die laat ik de volgende post zien. Mooie cadeautjes voor de Sint.
 Voor een wat grotere dametje is  dit colbertje . Vorige jaar maakte ik dit model ook in dezelfde stof alleen een andere kleur. Maar die is inmiddels te klein geworden. Nu een zelfde jasje maar een maat groter en in het off white.
 De zilveren knopen zijn uitgekozen  bij de voering. Van de restjes een heerlijke warm col gemaakt met aan de binnenkant een zachte fleece.
 Op de jaarlijkse Sanchodag maakte ik deze tas. Het was een workshop van een dag gegeven door Jos. Met een beetje doorwerken was de tas precies af.  Echt leuk om te zien,  hoe iedereen een heel andere tas maakte met  hetzelfde patroon. Het lijkt me een fijn model om te gebruiken, maar dat gaan we de komende tijd testen. Patroon: Tas recept 27, Zo geknipt deel 1.
 Ruzie om mijn omslagdoek. De dames 'lenen'  hem steeds. En ik grijp steeds mis. Dus maar even een voorraadje aanleggen . En gelijk een relax werkje voor op de bank. Deze roze is inmiddels af & al volop in gebruik. (patroon komt uit Allles is haken, wol van de Zeem*n) Ik ben nu met een andere kleur en model bezig.
 Een luiermapje gemaakt voor een kraambezoekje. De naam erop geborduurd, zo krijgt het een net wat persoonlijker tintje. Verder moest het vooral rustig blijven.
 Twee weken gelden een workshop gedaan bij haar: http://www.crearoosje.blogspot.com/Het is altijd gezellig en goed verzorgd en de opbrengst is voor het goede doel! En de krans is na twee en halve week nog steeds mooi!
En een jurkje voor mezelf. Patroon komt uit de laatste Ottobre. (5/2016)

13 opmerkingen:

 1. Wat een leuke dingen heb je weer gemaakt. een leuke combi dat konijnenjurkje. Die jurk van jou zelf super. Echt prachtig. Leuke stof. Ik heb zo'n zin om weer te gaan naaien als ik deze zie. Ik ben geneigd om te gaan aftellen. begin april. De rest ook weer mooi, een knuffel colberts. Alles weer prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alles weer even mooi en uniek! En wat staat je het jurkje mooi! Prachtig met dat vest!

  Liefs xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super!!! Mooie dingen weer! Liefs Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supermooi, je brengt veel uurtjes door achter de naaimachine denk ik zo, heerlijk. Alles is mooi, maar ik ben weg van het colbert. Ziet er lekker warm uit. Leuk dat je omslagdoeken zo gewild zijn. Prachtige jurk voor jezelf, top Ottobre is dat qua patronen. Fijn weekend nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een variatie aan creaties. Stuk voor stuk Super! Ik vind de jurk met het vest je super staan. Mooie kleurencombinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je inspireert me Arjo met je mooie naaisels en haaksels!
  Ik weet nu welke voering ik in m'n jas ga maken...dankjewel!!
  Groetjes Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie dingen heb je gemaakt. De tas vind ik ook erg leuk!
  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie creaties allemaal. Hoop dat je veel plezier hebt met je tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schattig stofje zeg voor je nichtje!
  En een mooie jas en tas gemaakt!
  je jurk staat ook prachtig mooi met die bloemen erop!
  ja want ik houd zo van bloemen he? gezellig dat je weer op de workshop kwam!
  Lieve groeten Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een pluizen zal het gegeven hebben met het maken van het jasje! Maar het resultaat maakt dan weer veel goed denk ik! Ik vind je de kleuren van jurk en vest prachtig staan, echt mooie warme kleuren, passend bij deze tijd van het jaar. En die omslagdoeken ben ik jaloers op, haha. Dat wil ik toch ook eens kunnen!! Leuk om weer een volle post van je te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige dingen heb je gemaakt. Welk patroon heb je voor het colbertje/jasje gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie dingen allemaal !
  Ik wist niet wat eerst te bewonderen....het colbertje....jouw jurk in die prachtige stof ? De bloemenkrans.
  Jouw blog draagt terecht de naam : 'vlijtige Lies'.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!