zaterdag 9 juli 2016

Tas, Tule bol, Vesten, en nog meer.

 Oeps veel te lang geleden iets gepost. Dus eerst mijn blog weer eens een update geven.  Bovenstaande tas maakte ik om het patroon uit te proberen. Het patroon staat in het boek op de foto. De buitenkant is een interieurstof en voor de binnenkant gebruikte ik geplastificeerd katoen. Een handige tas met veel ruimte.
 En zo af en toe moet ik weer een paar tule bollen draaien, het blijft gewoon zo leuk om te doen. Ook nog een stel roze gemaakt maar geen foto van gemaakt. Moet je echt ook eens proberen! Gewoon net als een pompom met wol ( 2 kartonnetjes op elkaar ect. ect.)
 Van restjes wat kleine kraamkadootjes in elkaar geflanst.
 Een heel éénvoudig jurkje van een lederlook achtige tricot gemaakt. Je moet er nu nog niet aan denken,maar voor straks best geinig. Een patroon van een sweater verlengd.
 Toen deze stof binnen kwam dacht ik : die is voor mij. Zo dun en luchtig. Heerlijk voor een mens als ik, die verslaafd is aan vesten ook vallen de mussen van het dak. Mijn geliefde vestpatroon gebruikt,de mouwen van een ophaaltje voorzien,en ik ben er zo blij mee.
 Deze stof was een coupon anders had ik het zeker niet uitgezocht. En toch ben ik er erg blij mee, het draagt heerlijk en is makkelijk te combineren. Zo zie je maar soms kan het best aardig uitpakken, als je even net wat anders pakt als gebruikelijk. 
 En zo net voor de vakantie was het tijd voor een high tea met collega's. Dit keer was het hier in de tuin. Een goede reden om weer eens alles uit de kast te halen. En de tuin gezellig aan te kleden. We hadden ook echt geluk met het weer,wat een heerlijke zonnige en gezellige avond was het!
 Binnenkort de volgende verzameling foto's van div. creaties. Fijn weekend!

10 opmerkingen:

  1. leuk zijn je vesten geworden zeg!
    Heb ook nog van dat kant liggen...
    Die tule bollen blijven leuk he?
    En je kraamcadeautje zijn ook weer leuk zeg!

    ziet er leuk uit dat feestje met je collega's!
    groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die tas, om verliefd op te worden. Wat een mooie stof. Mooie vesten, leuk detail die knal blauwe kraal. Wat een sfeertje zeg bij jou in de tuin. Ik zou bijna gaan solliciteren bij jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke vesten voor jezelf! En wat een gezellige tuin, dat is echt een tuin 'aankleden', heel leuk!!
    Het lederlook jurkje vind ik ook super.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie dingen gemaakt. Ik bewonder je mooie groene tuin, Prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk zeg, dat 'ballenvest'! Ik ga die pompons ook eens proberen, we hebben in de vakantie twee verjaardagen en die dingen lijken me ideaal voor buiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoeveel tule heb je nodig voor zo'n Pompon? Ze maken zo'n gezellig sfeertje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Groetels, het ligt eraan welke maat je maakt. Een kleintje (formaat gebaksbordje) 1. mtr. Een ontbijtbord formaat 2 mtr. Een grote (formaat dienblad wel een mtr of 5/6) Succes.

      Verwijderen
  7. Super leuk Vlijtige Lies, je maakt zoveel moois. Ik ben heel benieuwd hoe je pompoms maakt, mag ik je vragen of je een keer een uitgebreid patroon op je blog wilt zetten met kartonnentjes enzo? Ik probeer dit al zolang, maar de mijne worden niet zo mooi rond en vol. :( Snik! ;) Geniet van al je mooie creaties!

    Lieve-groetjes,
    Verie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Yerie, Ik zal er binnenkort eens wat foto's van maken,stap voor stap. Met een beschrijving. En het rond maken is mijn grote geheim...(grapje hoor) Maar dat is wel net de slagroom op de taart,dus hou mijn blog in de gaten. Thanks voor je reactie,altijd leuk!

      Verwijderen
  8. Dat ziet er allemaal weer gezellig uit! Prachtige vesten van mooie stof, dat heb je weer goed gedaan! En wat zijn die kraamkadootjes schattig....fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!