zaterdag 29 augustus 2015

Jongens shirtjes & baby broekje, entrelac sjaal, toilettas, gehaakt konijntje & krans.

 Een tijd terug zag ik deze stof  langs komen bij het blog van : http://darteldoortje.blogspot.nl/ En ik was er weg van. Leuk voor onze neefjes. Hier niet te koop dus Darteldoortje was zo aardig om voor mij een stukje te kopen. Van de week mee aan de slag gegaan. Het patroontje komt uit de Ottobre 6/2014. 

 Voor zijn kleine broertje ook een shirtje gemaakt. Met een bijpassend broekje. Hier bewust geen oranje stiksel op gegeven zo kan het met meer truitjes gecombineerd worden. Door het labeltje toch net dat oranje terug laten komen. Patronen komen uit de Knippie 6/2014.
 Ik moet wel bekennen dat jongens kleding me maar lastig af gaat.  Altijd voor de meiden achter het naaimachine gezeten en dat is toch heel anders. Ik vind het al snel een huis/pyama pak,en blijf dan zoeken naar 'iets' leuks,terwijl als ik het dan op een stoer broekje zie,denk ik o ja grappig zo. Nou ja met drie oppas jongens krijg ik er vast wel handigheid in.


 Na het breien van mijn eerste entrelac sjaal was ik verkocht. Ik kocht heel ander garen (veel dunner) en begon gelijk  met sjaal nr.2
Wederom op een rondbreinaald, werkt zo fijn! Maar wat werd ik de sjaal op den duur zat..pfff en er kwam geen eind aan al die bolletjes. Maar ik wil niet teveel projecten hebben lopen dus gewoon door gegaan. En ik ben ontzettend blij met het eindresultaat! Zo fijntjes en mooi van kleur en materiaal. Nu tijd voor iets nieuws!
 Pinterest, ik kijk er graag rond en doe er veel inspiratie op. Ik pin het op één van mijn borden,en wie weet kom ik er ooit nog aan toe ;)  Daar kwam ik ook een tutorial van een toilettas/etui tegen. Gelijk maar even gemaakt van wat restje.
 Kijk ze staan met haar mooie jurkje aan! Ik had van de week afleiding nodig, dus op zoek naar iets waar ik niet al teveel bij na moest denken. Dit konijntje haakte ik al eens eerder en leek me het geschikte projectje. Echt een aanrader! En zo gepiept. Hier het gratis patroon te vinden: http://madebylittle.blogspot.nl/2015/01/konijntje.html

En net als vorige jaar de Annabel weer verwerkt,dit keer is het een hartvorm geworden. Want die van vorige jaar hangt, inmiddels mooi ingedroogd, nog op de veranda. Fijn weekend!

9 opmerkingen:

  1. Zeker de sjaal is prachtig. Wat maak jij toch veel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een stoere jongensoutfits! Die stof is geweldig!! Mooie sjaal ook en ook weer zo'n leuke stof voor de toilettas.
    Groetjes Els

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super, de sjaal is zooo mooi! Alles wat jij maakt is prachtig :-) Toevallig heb ik gisteren de Annabelle geknipt en deze hangt nu te drogen, wilde nog op zoek gaan naar ideeën hoe ik deze kon gebruiken in een krans, dank voor de inspiratie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Graag gedaan! Ik ben best wel blij dat er vlakbij mij een stoffenwinkel is gekomen met leuke stoere tricots en ook nog betaalbaar. Kijk eens op haar site zusengus.nl.
    Jij hebt leuke stoere dingen van die vliegtuigstof gemaakt. Voor jongens maak ik graag tshirts, overhemd, polo of van stoere joggingsbroeken die je nu vaak ziet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een variaties aan maaksels; super.
    Groetjes Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk geworden je stoere jongenskleding!
    Van tricot krijg je een soort pyama gevoel.. maar zo ziet het er niet uit! het zal heerlijk dragen!
    Mooi je sjaal en toilet tas1
    En ook nog eens een schattig konijntje gehaakt!
    Geniet van je mooie hart leuk!
    groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oooh wat is die entrelac sjaal mooi! Prachtig! En al je andere dingen ook! Heerlijk om weer ff blogs te bewandelen. Je brengt me op een idee wb mn anabell!

    Liefs..

    BeantwoordenVerwijderen
  8. pfft haakt éven een konijn, het lijkt mij giga moeilijk, hij ziet er wel schattig uit. Wat een mooie sjaal ook weer en jongenskleding gaat je best af hoor, er zijn tegenwoordig zulke leuke bedrukte tricots! Hoewel ik hier altijd naar effen grijp en het met de stiksels en zakken probeer leuk te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. je bent echt heel ijverig geweest heel mooi allemaal, en wat een leuk idee met de annebellen daar staat onze tuin ook vol mee. fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!