dinsdag 11 augustus 2015

Over (kraam) kadootjes ,kastjes verven & bureau stoelen pimpen.


 Een kraamkadootje gemaakt voor een collega van manlief. Buitenkant is wafelbadstof met aan de andere kant een Stenzo katoentje, afgewerkt met een wit papspelbandje. Eén van mijn oppas kindjes heeft altijd een soort gelijk 'dekentje' bij zich. En ik vind dat echt een heerlijk gebruiksvoorwerp. Over de maxicosi of gewoon als wikkeldoek of in bedje...super handig.  Dus vandaar dat ik deze eens heb nagemaakt. En er ligt er alweer één geknipt!
 Onze lieve nichtje werd 4 jaar! En net als veel meisjes op die leeftijd is ze dol op Frozen. Een kadootje bedenken was dus niet heel moeilijk. Een cirkel rokje gemaakt van frozen stof met een onderrok van crêpe georgette afgewerkt met bandjes. Een bijpassende ketting en armband maakte het setje compleet.
 Van de restjes stof kon nog net een gymtas gemaakt worden! Naampje erop zo raakt het tasjes vast niet snel kwijt. Ik liep later nog even bij de H&* binnen en dan denk ik weleens...wat zit ik toch te tobben?? Hele rekken vol met dit thema...maar ja het zelf maken geeft toch net wat meer voldoening en ik vind het dan ook net niet zo 'werelds' als je begrijpt wat ik bedoel.
 Onze hobbykamer weer eens goed onderhanden genomen, muren geverfd,alles uitgezocht & opgeruimd en wat vervangen moest worden  vervangen.Zo ook de bekleding van de bureau stoelen. Mijn stoel gemaakt van o.a een oude deken met mijn 'droom' busje erop.De andere stoel waar meestal de heren des huizes op zitten ook voorzien van een oude deken met hun favoriete merk erop.
Zo zitten we er weer netjes bij!
 Een bedankje geborduurd.
 Dit oude kastje (was bruin) bewerkt met een mooi kleurtje verf van Pure.
Staat zo mooi bij de nieuwe kleur v/d muren en het was zo gepiept.
 Onderstaande kast is niet de mooiste maar ik kan hem gewoon niet missen qua ruimte in onze hobby kamer. En ooit verfde ik deze bordeaux rood (hoe kon ik ooit zo ver komen?!) Maar goed nu alle moed bij één verzameld en ook deze onderhanden genomen. Dochterlief was zo lief en vooral geduldig om deze klus grotendeels op zich te nemen. En hij is zo enorm opgeknapt!! Dus missie geslaagd,alles weer 'zo goed als nieuw'voor een paar centen.

6 opmerkingen:

 1. Wat heb je weer veel gemaakt!
  Een schattig dekentje!
  En die frozenrokje ha ha,
  leuk hoor!
  En weer druk bezig geweest in je hobby hok gezellig en mooi geworden allemaal!
  groetjes van de Donck

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat prachtig allemaal! Dat rokje is zo schattig!
  Liefs Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om al die creatieve werkjes te zien. Stuk voor stuk een plaatje! Groetjes uit de polder! Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, je hebt het flink druk gehad, leuke dingen allemaal. Zo mooi als de rok die jullie nichtje voor haar verjaardag krijgt, kun je ze bij H&* niet krijgen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was zo benieuwd naar je feest, dus even terugggelezen...ik kijk uit naar nog meer foto's, ziet er super uit!
  Nog van harte gefeliciteerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig, schattig dekentje, die wafelstof geweldig. wat een mooi kastje. Een oudje, mooi kleurtje. Wat een idee, die bureaustoelen. Herkenbare deken. Ik heb dezelfde in de caravan, van mijn moeder gekregen als extra deken voor als het koud is, je brengt me altijd op leuke ideeën.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!