donderdag 18 juli 2019

Pollevie omslagdoek, kraamcadeautjes, zwemtas en nog meer.

 Mijn 'zwem' tas was hard aan vervanging toe. Eigenlijk vorige jaar al, want toen kocht ik deze stof al. Maar ja soms komt er gewoon niet van. Aan de binnenkant een zak met rits gemaakt voor fietssleutel ,en andere spulletjes die anders maar rond slingeren ergens in de tas. Verder gewoon recht toe recht aan. Wel een bodem erin gestikt, geeft wat meer ruimte. En een bijpassend etuitje erbij. Patroon vond ik op pinterest (peggysew)
 En als je dan een keer alleen bent bij je oppastante, is het natuurlijk gezellig om samen iets te gaan doen wat normaal niet gaat. Meneertje zocht zelf een plaatje en een stofje uit. En samen zijn we gaan zeefdrukken. Wat was het gezellig! De afdruk zit vol met beginnersfouten, want ik had het nog maar 1 keer gedaan. Geen probleem vonden we beiden. En blij dat hij ermee is! Het is heel leuk om dit samen met kinderen te doen, ze kunnen best heel veel zelf. Dus mocht je je vervelen....
 Voor jarig nichtje Luz maakte ik ook een etuitje. Van een restje stof van de linnen tas uit een vorige post. De binnenkant is gemaakt van tafelzeil. Opgevuld met gezellige rommeltjes voor hippe meiden. Kan zo mee in de vakantie tas.
 En mijn omslagdoek is klaar! a la by Pollevie.
Ik had een plukveld voor ogen maar vond bij nader in zien de bloemen daarvoor echt te groot. Dus het is iets anders geworden. Je haakt dit eigenlijk een beetje op het gevoel. Best wel even wennen als je doorgaans volgens patroon werkt. Er hebben dus verschillende randen aan gezeten, maar steeds was het het niet. Het rode randje, met een gouden draadje meegehaakt, vond ik het mooist.

 Fotogeniek is de omslagdoek wel :)
 Scrunchies van wat restjes.
 Een hemd voor de 'grote'baas. Ik stond te strijken en dacht ik knip eens een hemd na, waarom niet?  En het past perfect. Maar toch ga ik er niet mijn hobby van maken.
 Het 'Noud' tasje. Met een handig luiermapje.
Dit jaar maakte ik drie keer dit tasje en steeds voor een kleine Noud, vandaar dat ik tasje nu maar zo noem.

 En Milas werd 1 jaar. Zijn mama wilde graag een mini toilettasje. Ze zocht zelf de stof uit en ik kroop achter de machine.De binnenkant is van zitzak nylon. ik maakt er twee want op de eerste stond zijn naam niet naar mijn zin...En van het restje kon nog net een verjaardagsvlag uit. Hele fijne vakantie allemaal!

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke zwemtas zeg en dan die omslagdoek, 2 items waar je spontaan vrolijk van wordt.
  Leuke tasjes en etuis heb je weer gemaakt, allemaal anders, maar stuk voor stuk weer leuk, mooi en bijzonder.
  Leuk om zo lekker bezig te zijn met je oppasneefje. Goed gelukt hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zo'n zwemtas en wat is je omslagdoek vrolijk en super mooi geworden.
  en weer veel speciale personen blij gemaakt door jou gemaakte creaties erg leuk.
  fijne vakantie liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige maaksels! Heel mooi! Fijne avond en liefs, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie fleurige omslagdoek! Wou dat ik ook zo goed kon haken... Leuke etuitjes en tasjes heb je ook gemaakt, volgens mij ben jij altijd aan het frobelen en creeeren! Leuk om te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk kleurrijk allemaal! Geweldige creaties! Zo'n omslagdoek zou voor mij echt out-of-the-box zijn, ik heb toch ook het liefst een duidelijke beschrijving, maar wat is ie mooi geworden, heel bijzonder!!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!