woensdag 5 oktober 2016

Jongensvest, Cactus shirt ,Tasje & Kringloopgeluk.

 Een tijdje terug maakte ik van stof uit de voorraad en lekker warm vestje voor ons lieve (oppas) neefje. Maar zijn grote broer, kwam daarna wekelijks met de vraag: tante A... wanneer maak je een vest voor mij? Ik ging er eigenlijk eerst niet op in, maar elke week als hij er was kwam weer die vraag.
Toen kwam er een geschikte coupon op mijn pad , en heb ik hem zelf de anders stof uit laten kiezen.
Daarmee  ben ik  aan de slag gegaan. Heerlijk! Zo is mijn hobby begonnen, voor onze meiden en hun broer naaien en dat vind ik toch echt nog het leukst om te doen. Een beetje rommelen en kijken hoe het uitkomt. Onderweg verzin ik dan van allerlei plannetjes, gewoon lekker buiten de lijntjes naaien. Ik kan eigenlijk ook niets maken zoals het er staat/ of hoort. Er komt altijd wel een ander verzinsel langs. Ik was blij met het eindresultaat en de opdrachtgever nog meer;) Lang leve onze hobby. Patroon:Knippie nr.4 Aug./Sept 2015

 Laatst ging onze jongste dochter even mee naar de Stoffenkraam, en kwam met een rol aangelopen. Hier wilde ze wel een shirt van. Nou dat liet ik me geen tweede keer zeggen. Ik wilde nog wat kleur aanbrengen met een stiksel of evt. een bandje,maar nee gewoon simpel. Zo gepiept en het gaat de was in en weer uit, een goed teken. Patroon komt uit de Ottbre Herfst 4/2013.
 Het is bijna weer zover, de jaarlijkse Sancho dag! Iets om naar uit te kijken. Ook daar geen plastic tasjes meer, maar hergebruik. Dus de vraag of iedereen een tasje van restjes wilde maken, a-4 formaat. Ik begon met één, maar het was best een gezellig klusje. Dus maakte ik er nog twee. Niets bijzonders maar het idee is erg leuk. We krijgen dus een gevuld tasje retour, door iemand anders gemaakt.
 En nee deze jas heb ik niet gemaakt. Wel zelf gekocht voor een kleine 5 euro in de kringloopwinkel. Hij is nog nieuw, het kaartje hing er nog aan (88 euro!) Super jasje maar ik vond het wat tekort en aan de voorkant miste ik een stuk(ivm met mijn buikje). Met gekookte wol heb ik het jasje ongeveer 25 cm verlengd. En de voorpanden wat verbreed. Knoop en lus verplaatst  en klaar was de klus. Yoehoe helemaal blij. Voor een paar centen op de eerste rij! Fijne avond en tot snel.

9 opmerkingen:

 1. Oh je bent weer heerlijk bezig geweest Arjo! Gr. Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gaaf vest!! leuk patroon ook met die rondlopende boord, ik ga hem onthouden... Shirt met cactussen zou hier ook wel in de smaak vallen bij onze brugpieper.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk als je zo geweldig kan naaien en verzinnen.Echt top..die schirt.
  En er plezier in heb!
  Fijne Sancho dag met die leuke zelf maak tasjes,enne je jas kan je gauw aan..brrr het word koud.
  groetjes van de Donck

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de combi van de stoffen van het vest zo leuk gevonden, super effect!De tasjes zijn zo mooi in al hun eenvoud. Wat een goede vondst, dat jasje! Daar kun je dan echt blij van worden, he. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar voor mij! Ik kan ook nooit iets zomaar namaken. Moet altijd mijn eigen "ding" toevoegen!!
  Dat maakt het altijd net even leuker en wat meer eigen!
  Leuk die tasjes zo! Kan me voorstellen dat je na 1 niet kunt stoppen!

  Fijn weekend!!

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een mooie jas! en je ziet niet dat je er wat aan veranderd hebt. Leuk dat je je neefje blij gemaakt hebt! Dat shirt, leuk stofje, en het staat haar goed

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi dat vest ziet er toppie uit daar zal je neefje blij mee zijn!
  Wat ben jij handig dat je die jas zo naar je eigen stijl hebt gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk allemaal! Geniet van de Sancho-dag. En die jas, dat is nog eens een treffer. Heerlijk he!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!