donderdag 9 juni 2016

Luiermapje & Kroelpop. Zomer setje en tuniek.

 Ja hoor daar ben ik dan eindelijk weer. Gezin ,tuin en werk slokken me zo op dat het bloggen er bijna bij in schiet. Daarbij komt ook nog dat ik steeds minder voor de kids maak en steeds meer voor mezelf. Dit is vaak niet heel flitsend en zeker niet bijzonder genoeg om te bloggen.
Maar goed kraam cadeautjes blijven leuk om te maken,en zeker als er geen druk achter staat. Een luiermapje gemaakt en een lekker zacht kroelpoppetje.
 Toen de jongste dit couponnetje zag wilde ze daar wel een hemdje van. Maar het was niet genoeg dus gecombineerd met een mint stofje uit de voorraad. Hemdje komt uit de Ottobre (3/2015) en broekje uit de Knippie (nr. 3 juni/juli 2016). Fijn setje voor de vakantie.
 En dan hier weer een probeersel uit de Burda (2/2016). Van een goedkoop dun soepel vallend (en vooral ontzettend kreukend!) stofje gemaakt. Ik maakte er ook een legging bij in de kleuren v/d mouwen. Maar hier draag ik het gewoon op een witte broek. Op zich vind ik het wel een leuk model. Alleen als ik dan de foto's zie denk ik weer....mmm ik weet het niet. Ik zal hem nog eens maken in een donkerblauw stofje. Wie weet. Net weer iets gemaakt wat niet goed past.. hebben andere mensen allemaal het perfecte figuur vraag ik me dan af? Van de week bij het Lutterloh patroon tekenen wezen kijken. Iemand ervaring? Ik twijfel namelijk. Of ik een paar basis patronen op maat laat tekenen of dat ik dat zal kopen. Elke keer die niet passende patronen krijg ik ook een sik van.
Om toch positief te eindigen,ik heb nog wel een leuk vest gemaakt van een coupon,maar dat moet nog op de foto. Vesten lukken doorgaans gelukkig wel ;)

8 opmerkingen:

 1. Prachtige creaties en ook je jurk vind ik mooi staan en goed gelukt. :) Geniet ervan.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Staat je mooi hoor!!
  De andere dingen zijn ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie dingen weer. Ik vind de jurk leuk staan, ziet er gezellig zomers uit. Balen als je iets maakt wat niet past of wat je uiteindelijk zelf toch niet leuk vindt, heel herkenbaar helaas....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je weer ff blogt,
  altijd leuk zo'n kraamcadeautje!
  Jij bent niet gauw tevreden he als je wat voor jezelf maakt!
  Maar ik vind het leuk geworden en wat je in de winkel koop is ook niet altijd perfect voor je lichaam!
  En voordeel van zelf naaien is dan dat je het aan kunt passen!
  sukses verder!
  Groetjes van de Donck!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige set, staat heel mooi. En blijf alsjeblieft wel foto's plaatsen van dingen die je voor jezelf maakt want die geven juist veel inspiratie vind ik. Vooral omdat ik ook op een punt sta om weer voor mezelf te gaan naaien, ik kijk graag naar je foto's. Luiermapje en kroelpopje ook erg lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moeilijk ja,ik loop hier ook tegenaan. Mijn figuur is ook al zo moeilijk. Super klein en ook nog stevig...
  We doen ook vaak te moeilijk!! Het moet allemaal perfect zitten. Als iemand een kledingstuk gekocht heeft en het dan laat zien. Is het eerste wat ik zie, het punt waar het niet goed zit!!!
  Kun je nagaan.
  Maar we gaan gewoon door,toch??
  Zolang het kan is mijn bedoeling.

  Jij maakt toch ook wel eens slipjes? Ook voor jezelf? Ik wil het ook eens proberen. Handig om restjes stof op te maken.

  Fijne week.

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldig leuke dingen heb je weer gemaakt! Hier blijft naaien voor mezelf ook een heikel punt....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind je jurk in combinatie met je vest en sjaal heel leuk staan! Ik zou als ik jou was een paar basispatronen op jouw maten laten tekenen, even een investering denk ik, maar dat zal je er dubbel en dwars uithalen!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!