donderdag 10 december 2015

Fleurige sjaal, Van allerlei groen & jurkje.

 Zo eerst weer eens een blogje schrijven. Even relaxen achter de computer na een erg drukke week. Geen bijzondere maaksels ofzo maar gewoon even wat gezellige dingetjes. Ik maakte een hele fleurige sjaal bij mijn nieuwe (gekochte) jas. De Stenzo stof kwam maandag nieuw binnen en ik was er weg van! Dochterlief vond het niets en voor een jurkje vond ik het ook wat té voor mijzelf, dus een sjaal a lá Pom Amsterd..  gemaakt. De pompoms heb ik achterwege gelaten vond het al druk genoeg zo. Het is wel een heel handig model,je gebruikt een meter stof en knipt de lap als het ware door de midden,van punt naar punt. Hierdoor krijg je een niet gelijke punt,waardoor de sjaal veel lengte krijgt en op verschillende manieren is te knopen. De onderkant maakte ik van een coupon.
 En ja zoals de meeste wel weten ben ik dol op hout/takken en ander groen en leuks uit de natuur. Zo ging ik gister met mijn lieve oppaskids buiten rommelen, het was zulk mooi weer, jammer om dan heel de dag binnen te zitten. Ondertussen draaide ik deze krans van de rode cornus. Van wat eucalyptus, hedra en nobilis. Met een hertenhoofd van de Wi..a leukte ik het net wat op.
 De kids hadden ook wat takken mee naar binnen gesleept. s 'Avonds toen ik de boel aan het opruimen was,kwam ik een tak tegen die zich prima leende voor het buigen van een heel éénvoudig hart. Staat nu naast mijn bed te pronken.
 Met een vriendin ga ik een paar keer per jaar 'klussen'. Dit doen we bij haar: http://crea-roosje.blogspot.nl/ Het is altijd erg gezellig,veel keus aan materialen (al gebruik ik meestal maar weinig versiersels) en bovendien voor een goed doel. Dit keer een winterse (kerst) schikking, incl. windlicht & kaars, op een oude plank! Altijd goed. Ik heb het heel sober gehouden, ik kreeg er gewoon niet meer in. Goed is goed. 
 Een schattig kaartje in een lijstje gedaan en gegeven aan het liefste snoepje...

En weer een jurkje gemaakt van een retro achtige tricot. ( En dames vd meeting ik heb het ook gekocht waar we het over hadden en het zit heerlijk! thanks voor de tip) Het vest had ik bij mijn 'foto' rokje gekocht maar past hier ook prima bij. Nu een bretons gestreept jurkje maken voor dochterlief, wilde ze zo graag.

13 opmerkingen:

  1. die sjaal is leuk geworden!! gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha..hij moest even landen, maar ja ..ik weet het! Zit heerlijk hé??;)
    Je jurkje vind ik trouwens wel heel gaaf!
    Gezellige post weer met leuke creatieve maaksels!
    ❤ fijne avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij mij moest het ook ff landen;)! Wat mooi effect, ga het zo ook maar bestellen. Oh die sjaal, wat is hij mooi, gezellig en ook nog knuffelig. Die spullen uit de tuin, heerlijk he en dat hartje, geweldig van zijn eenvoud. Leuk nieuw stel heb je zo met je vest en die retro-stof-jurk. Het was weer genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij mij is er nog niets geland maar dat gebeurt wel vaker *lol* Maar even zonder dollen wat een super leuk jurkje de stof is echt geweldig. De sjaal is zo vrolijk heerlijk om naar te kijken zoals ook al het mooi uit de natuur. Voor een erg drukke week heb je nog veel kunnen doen, petje af! Lieve groetjes Arjanne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie sjaal, lekker vrolijk!! Wat een leuke jurk ook, die stof is geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuke jurk voor jezelf! Mooie tinten zijn het en met wat je er bij hebt gekocht al het zeker heerlijk dragen en zitten!! (eigenlijk gemeen, nou maken we dames die de meeting niet meemaakte heel neiuwsgierig, haha) Leuk om te zien hoe je met het groen uit de natuur zulke mooie sfeevolle dingen maakt. Oja, je sjaal is prachtig, wat een fleurig stofje. Goed weekend gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gave sjaal! Die ga ik even onthouden, het is altijd zo koud op mijn werk! Jurkje vind ik prachtig. Echt een super stofje!
    Liefs Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  8. je hebt weer niet stil gezeten ik heb hem ook alleen bij de hema want bij de andere winkel was hij op haha je jurk is heel leuk stof ook en die sjaal vind ik ook leuk groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat heb je weer een leuk bloggie!
    En een echte takkenmevrouw leuk hoor,zo puur natuur,
    Leuk dat je weer op onze workshop kwam!
    Crea-bea en toch niet werken ha ha!
    wat een mooie stof van je jurk kleed mooi af!!
    groetjes en geniet van je maaksels!
    Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Geen bijzondere maaksels zeg je? Ik vind het allemaal weer heeeel bijzonder en erg mooi! De krans vind ik geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Helemaal eens met de opmerking van Mariette hierboven; geen bijzonder? Jij maakt van het 'gewone' altijd weer iets bijzonders, sfeervol.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ff tijd om lekker op je blog te schuimen. Heerlijk! Mooie dingen allemaal! Je outfit hierboven is super! Mooie stof!

    Liefs en hele fijne feestdagen met iedereen die je lief is xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!