zaterdag 14 februari 2015

Voorjaarbolletjes, tuniek & vestje Ottobre 6/2014 en nog meer.

 Ik begin & eindig deze post met  voorjaarsbloemetjes. Zo mooi!
 Gemaakt een Tuniek uit de Ottobre 6/2014. Wel verlengd zodat het te dragen is met een legging.
 Voor erop een zacht fluffy vestje. Dit is gewoon het zelfde patroon als de tuniek alleen de mouwtjes iets meer ruimte gegeven en het patroon doorgeknipt. 
 En toen kwam de vraag van dochterlief mam wil je dat modelletje ook voor mij maken?  Natuurlijk, graag zelfs. Ze is zelf de kast ingedoken en wilde het in deze combinatie. 
 Deze tuniek/trui is niet langer gemaakt. Het is dus echt om op een broek te dragen. Ik ben alleen nog niet tevreden over de onderkant, zeker nu ik de foto's zie. Eerst maakte ik er een zoom in, stond niet mooi..dus toen gewoon zo, maar dat gaat hem ook niet worden. Misschien toch maar met een biasbandje afwerken.
 Een simpel en snel rokje voor mezelf. De stof kocht ik een tijd terug op het Stoffenspektakel. Met een bijpassend hemdje. Het klinkt zo simpel, maar jullie moesten eens weten! Wat een drama . Ik gebruikte een nieuw patroon van een tuniek. Nou het was een ware flop!  De tweede poging om een ander tuniek/shirt ervan te maakte mislukte ook....dus uiteindelijk dit hemdje er maar van gemaakt. Een vest erover en het is best grappig. 
 Deze tuniek is gemaakt van linnen. Het vest en legging zijn gemaakt van  een bijpassende tricot. Niets bijzonders maar ik vind het heerlijk dragen. (mijn kast hangt er mee vol) Patronen komen uit de Ottobre 2/2012 en 5/2011.

9 opmerkingen:

 1. Wat veel! Mooi hoor, de tunieken met het kant zijn geweldig. En wat een mooie set met de linnen tuniek, dat draagt zo fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag het setje al voorbij komen op facebook.. Zo schattig! De versie voor je meis is ook mooi! Heel anders met het blauw en daardoor misschien wat stoerder.. Misschien een rolzoompje met de locker?
  Je eigen set is ook mooi! Hele mooie stof en mooi gecombineerd met het groen! Goed bezig!

  Fijn weekend xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer prachtige creaties gemaakt!
  Jij bent een fan van de tuniek,het kan best zo met dat kant ,zo zie je het in de winkel ook,maar ja dat heb je als je het zelf maakt he?
  Toch een mooi set geworden met je rok ,aparte stof!
  Lekker he dat voorjaarsgevoel met die bolletjes!
  Goede zondag! Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat krijg je zin in de lente he met dit mooie zonnetje! leuke dingen heb je weer gemaakt
  groet sarina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je weer veel mooie dingen gemaakt. Wat een ontzettend leuk stofje heb je gebruikt voor de rok zeg!!! Mooi shirt voor je dochter, heeft ze goed uitgekozen. Je blauwdruifjes (zo heten ze toch?) vind ik ook zo leuk, dat staat echt heel mooi zo in de vensterbank in de blauwe kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je bent weer lekker in de weer geweest! Mooie creaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt weer mooie dingen gemaakt! Als een patroon zo goed voor jezelf past is het ideaal om het steeds weer te gebruiken. Met andere stof en details is het toch iedere keer anders. Het drama is gelukkig toch goed gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo jammer he als kleding die je maakt voor jezelf zo tegenvalt. Maar niet opgeven hoor, de kleding die je altijd draagt, staat je altijd goed en verzorgd. Ik vind het rokje wat je nu hebt gemaakt heel mooi door het stofgebruik! Enne... je moet gewoon echt de stap eens zetten voor een patroon op maat laten tekenen. De rest van de post ziet er ook weer mooi en gezellig uit, vooral ook door de voorjaarsbloemetjes. Jouw bloemetje staat hier nog lekker te geuren hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goede middag Lies!

  Hartstikke bedankt voor je bezoek op mijn blog. Ik ben heel benieuwd dat de 3,400 lezeres uit Nederland komt! Oh, je woont samen met je familie op en broederij, wat leuk! Wij zijn vaak in Nederland, ik kom uit een klein dorpje vlakbij de grens. En ik ben ook altijd bezig met naaien, haken en tuinieren. Ik houd van jullie tuintjes in Nederland!
  Ik wens je nog een fijne zondag en tot gauw!
  Groetjes vanuit Duitsland!
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!