donderdag 24 juli 2014

Vouwgordijnen en meer...

 Nou daar zijn de vouwgordijnen!
De vorige hadden 14 jaar dienst gedaan en waren dusdanig verkleurd dat het echt niet meer kon. Het systeem was nog prima dus een poging gedaan om nieuwe te maken. Stof van 3 euro per meter dus ze kosten  bijna niets! Maar het zal mijn hobby niet worden...pfff gewoon niet leuk om te doen. En toen ze hingen  zag ik er van alles aan. Van de week er weer af gehaald en veel uitgehaald en weer opnieuw gestikt. En nu hangen ze naar mijn zin. Loop nog wel met kantjes en bandjes te slepen..maar volgens de dochters moet ik zo laten! En ik denk dat ze gelijk hebben.
Nog een borduur in dezelfde stijl erop.
 Ik zag van die leuke tassen langs komen op het Sancho forum. Gemaakt van tafelzeil. En kreeg toen echt zin  om er ook wat te maken. De zwarte versie heeft mijn nichtje gekregen voor haar verjaardag als strandtas, leuk opgevuld met (lekkere) spulletjes voor een dag weg. Van een restje nog een mandje gemaakt waar het knuffeltje van onze oppas kids nu in slaapt!
 Ook nog een strand/boodschappentas voor hier in huis gemaakt. De handvaten komen van de kringloop. Ik gebruikte het patroon van de lunch tasjes die ik vorige jaar al eens maakte...nu alleen wat uitvergroot.
Twee zonnebrilhoesjes gemaakt. Helemaal in de ring met de borduurmachine
 Een ander borduurtje ook even geprobeerd..voor in de kadootjes kast.
 En nog één!
Een hoesje voor de tablet op bestelling.
 De kringloop bezoek ik regelmatig..om spullen weg te brengen maar ook om weer iets mee terug te nemen! Zo ook dit voetenbankje. Ik was er helemaal weg van. Alleen de kleur van de pootjes beviel me niet dus een leuk (mat) kleurtje gegeven,net als het bijpassende tafeltje.
 En nog een leuke tule pompom gemaakt voor een lief klein meisje. 

Nog één dag werken en dan hebben we vakantie. Het zal vooral een klusvakantie worden...we zijn met een flinke verbouwing in huis begonnen ,dus weinig tijd om te naaien. Buiten dat gaan we genieten van elkaar en alles wat mag en vooral niet moet. Je bent je er altijd bewust van maar nu zeer zeker. Ik wens jullie allemaal een fijne tijd van rust toe!

8 opmerkingen:

 1. Mooie gordijnen en tasjes. Een hele fijne vakantie! Geniet ervan en zie alweer uit naar je volgende post :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, die gordijnen zijn echt wel mooi zeg, heb ik ook nog op mijn to do list staan. En al die tasjes leuk hoor!
  Fijne vakantie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is dat krukje leuk zo bij het tafeltje! Niks aan inderdaad met grote lappen werken, maar je hebt toch weer mooie gordijnen hangen! Mooie cadeautjes heb je weer op voorraad! Geniet ondanks het klussen lekker van het vrij zijn! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig geworden hoor je vouwgordijnen en de tasjes zijn super. Mooi ook al die borduurtjes, je bent productief geweest zeg! Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Complimenten voor de vouwgordijnen!! En alle andere mooie dingen die je gemaakt hebt, je blog lees ik altijd met veel plezier! Succes met klussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat mooi toch weer allemaal! Knap hoe je steeds weer de inspiratie vindt!
  De vouwgordijnen zijn echt gaaf! Heel mooi!
  Ik heb ook nog zo een kaptafeltje staan.. Gemaakt door Richie zijn pa en bedoeld voor Rosalie's kamer.. Misschien ook maar es wit schilderen.. Erg leuk!
  De borduur op het krukje.. Zat die er al op of heb je die zelf gemaakt?

  Liefs.. En fijne vakantie! X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ze uiteindelijk hangen, geven zelfgemaakte vouwgordijnen toch wel veel voldoening! (Ik doorleef even opnieuw mijn frustratie en voldoening van onze eigen vouwgordijnen: elke keer een lange naad, evenwijdig aan de vorige, pfff!)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Knap dat je je eigen vouwgordijnen hebt gemaakt. Ze zien er goed uit! Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!