vrijdag 30 mei 2014

Creatief kussen & van alles wat!

 Kijk dit zijn nou dingen waar ik helemaal blij van kan worden. Een collega van manlief was 40 jarig bij de zaak. En dan krijg ik zo'n zin om iets leuks te maken! Maar ja wat??...en een man..dat maakt het altijd nog lastiger. Maar wat foto's opgezocht, die in een fotoprogramma bewerkt,op transfer papier gedrukt en op een canvas lap gestreken.Het moest dus een soort 'ansicht kaart' voorstellen. Als laatste nog een poststempel er bij geborduurd om dat kaart gevoel wat te versterken. 
 En weer druk bezig geweest met kleding voor mezelf. Het blijft een crime. Best tevreden over het eindresultaat maar als ik het aan doe is het een ander verhaal. Ik vrees dus dat het naar de kringloop gaat. Het past gewoon niet mooi bij mijn figuur,terwijl ik vaker jasjes draag. Bij de buste moest ik al het één en ander innemen en mijn taille zit ook niet op de plaats van het jasje.De lichtroze broek die ik eronder maakte ga ik ,denk ik, wel dragen. Zo jammer alles is naar mijn zin behalve de pasvorm. Ik zit er toch echt over na te denken om een keer een passend basis patroon te laten tekenen,heeft iemand hier ervaring mee??
 Een lekker shirt voor thuis. 
 En een gebloemde tuniek/jurk. Die combineer ik met een bestaand jasje.
Ook alleen voor thuis....
 In opdracht wat Hollandse taferelen geborduurd op badlakens.

En tussen door wat vrolijke onderzetters aan het haken.
Maar van t weekend eerst weer een paar toeren aan de Caldeken haken!

Sorry voor mijn geklaag,maar ik moest het even kwijt. Verder alles oke hoor! Heel fijn weekend, groet!

12 opmerkingen:

  1. Echt balen joh, ik had het er al met je over gehad natuurlijk. Ik zou echt een goed basispatroon laten tekenen voor jezelf, dan maar even wat kosten, daarna heb je er hopelijk veel plezier van. Helaas geen tips voor je.
    Leuk cadeau voor de collega van je man. dat zal zeker gewaardeerd worden: een cadeau waar over nagedacht is. Je bloemetjesjurk vind ik trouwens erg leuk: niet alleen voor thuis joh!! Laat de moed niet zakken he, je kan goed naaien! Fijn weekend gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De creativiteit spat er weer van af! Echt super leuk. Ik denk dat een patroon laten teken op maat het echt waard is. Dat shirt met de bloemen is toch heel leuk en vrolijk.
    Fijn weekend. Groetjes vanuit de polder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ben jij toch ontzettend creatief! Ik vind dat kussen prachtig!
    En die Hollandse borduurtjes, waar heb je die gevonden?

    Groet Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtig kussen! Heb je de postzegel geborduurd met de borduurmachine? Erg mooi geworden. En ja, bij een modevakschool kun je vast door iemand een basis patroon laten tekenen. Maar ook dan moet je wel eerst een proef-jasje maken en dan evt. weer dingen aanpassen. Zo heb ik het wel gedaan met m'n (nep)leren jasje.
    Enne.... de jurk, badlakens en onderzetters zijn prachtig....believe in yourself!!! Leuke tekst!!
    Fijn weekend!! Groetjes, Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh volgens mij ben je veel te streng voor jezelf! Die jurken zien er toch beide prachtig uit! Waarom zou je die alleen thuis dragen?!
    Gewoon aandoen hoor ennuh je mag best je creaties gewoon showen, wat je ook zou kunnen doen is iemand anders haar mening vragen, maar dan wel niet zo'n strenge miep als dat jij bent ;) hihihi.
    Van de week ook onze stagaire/werkbegeleidster wat oppeppende talk gegeven. Ze is een lapjesdeken voor zichzelf aan het maken en de lange rijen sluiten niet allemaal even mooi aan. Van twee anderen kreeg ze negatief commentaar en moest ze het uithalen, maar ik zei laat eens zien en toen zag onze hoofd werkbegeleidster het van een afstand en meteen een hele enthousiaste reactie. Ik zei zie je dat ie leuk is en och dan is ie maar een beetje scheef, daar let je straks helemaal niet meer op! En onze werkbegeleidster zei zolang je maar streeft naar perfectie dan is het toch goed!
    Ik vind het allemaal prachtig!! Dikke knuffels!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat jammer van het jasje, zoveel werk en dan toch niet goed. Balen! Geen ervaring met een basispatroon laten tekenen maar lijkt me een goed idee.
    Wat heb je weer mooie dingen gemaakt zeg. Wat een ontzettend leuke tuniek/jurk, staat mooi bij dat rode jasje. En dat kussen..... je zou het maar krijgen, geweldig! Ontzettend leuk gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat jammer dat je het niet passend krijgt.. Het kussen vind ik erg leuk, creatief weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. He wat mooi toch weer allemaal maar wat jammer dat je geen goed patroon kunt vinden.
    Het grijze bloemenjurkje met rode jasje vind ik superleuk! En heerlijk dragen! Ik heb ook maar drie mkdelletjes hoor die ik keer op keer maak.. Een ander stofje en je hebt totaal weer wat anders!
    Het kussen is ook gaaf! Leuk kado!
    Heerlijk crea bezig weer :-)

    Liefs..

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ja, dat is balen als na zoveel werk toch de pasvorm niet klopt. Een patroon laten maken lijkt me best een idee. Gelukkig zijn er nog andere creatieve dingen onder je handen vandaan gekomen! Dat kussen voor een man: leuk bedacht. En kleurige onderzetters!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jammer dat het jasje niet naar je zin is! De andere kledingstukken zijn leuk en niet alleen voor thuis! Leuk gedaan dat kussen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. mooi blogje, ben mensen aan het bezoeken, af en toe moet ook zo leer je ook andere haaksters leren kennen en hun haakwerk zien...ik vondt u via andere haakster...ik zal zeker meer gaan bezoeken groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dit blog bericht gemist!
    je maakt zulke mooie dingen!
    Jammer dat het deze keer tegenvalt!
    Maar stofjes zat in de winkel!
    groetjes en in je volgende bericht heb je leuk voor jezelf genaaid! je kan het!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!