donderdag 21 april 2011

Hoooked PonchoHier mijn eerste werkstuk van Hoooked Zpagetti.Het patroontje/materiaal voor de poncho kocht ik bij het super leuke winkeltje http://www.sweetandsimplestuff.blogspot.com/
Het was eigenlijk een kinderpatroontje,maar ik heb er wat steken bijgezet en er een volwassen poncho/omslagdoek van gemaakt.Eerst met  breinaalden aan de slag geweest,wat eigenlijk echt niet ging,wat zijn die' stokken' kort!(bestaan er ook lange?) Ik vond de lengte alleen niet lang genoeg,dus met de haaknaald zelf ernog wat aan bedacht!Een stuk kant erdoor geregen en klaar is kees!De kleur krijg ik niet goed op de foto,de eerste foto geeft het een beetje weer.Ik ging echt voor gaas voor de sweet rose kleur,niets voor mij normaal gesproken!Voor deze omslagdoek kon ik niet alle 'garen'gebruiken,omdat het zo licht mogelijk materiaal moest zijn.Op naar nog 2 tasjes.

5 opmerkingen:

 1. Wat een romantische poncho! Nooit bij nagedacht dat je dat er ook van kan maken.
  Je hebt er ook weer een leuke eigen draai aan gegeven.
  Fijne dagen gewenst,
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeeel erg leuk! Mooi gedaan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig!
  En nog even over dat gesmockte rokje: voor de juiste taillemaat neem ik net iets meer dan twee keer de tailleomtrek. Anna heeft een taille van 52 cm en ik nam een lap stof van 110. Daar naaide ik het elastiek tegenaan en toen het daarna nog wat te breed bleek heb ik het met een heel heet stoomstrijkijzer laten krimpen. Dat gaat heel snel en makkelijk. Uiteindelijk nog een elastiek van een halve cm langs de bovenkant genaaid en toen zat het prima..

  Fijne paasdagen! Groetjes Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is die mooi! Waar haal jij toch al die leuke inspiratie vandaan? Gewoon super gevonden! Deze krijgt gegarandeerd veel navolging bij de andere bloggers.

  groetjes en prettige paasdagen.

  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Vlijtig Liesje, Wat een mooi blog heb je en leuk dat je een link plaatste! De poncho is leuk! Dat breinaalden probleem kennen we. Daarom is het volwassenen patroon dwars gebreid ;-) Maar het is wel superleuk geworden met die rand eraan! Tot nog toe kunnen we niet van die lange naalden krijgen. We sturen iedereen naar de HUBO hier en adviseren dan met puntenslijper en schuurmachine en wat was ze zelf te maken. Een klant heeft zo zelf 5 naalden met dubbelle punten gemaakt om mutsen rond te breien.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!