zaterdag 11 maart 2017

Gehaakte omslagdoek, 'Leger'jas, Vlaggenlijn, Babydeken & meer.

 Het werd weer hoog tijd voor een blogje! Een gehaakte omslagdoek uit het boek Haken & Kleur. Ik koos nu niet voor kleur maar juist voor naturel. Ik betrap me erop dat ik steeds meer rustige vaak wat vergrijsde tinten draag en me daar heel prettig bij voel. Met af en toe een uitschieter in iets kleurigs. Het garen vond ik bij Zeeman, het is een mat en wat stoer,grof garen. Dat sprak me wel aan, dat stoere uiterlijk.
 En ja de kringloop blijft één van mijn favorite winkels. Veel wegbrengen maar soms ook leuke vondsten mee terug nemen. Ik was al jaren op zoek naar legerstof. En nu was het raak. Een hele grote soort legercape, zo gaaf. Uit 1957. Voor het bedrag van 4,50. Na een wasbeurt gelijk de schaar erin gezet. Wat canvas erbij gekocht. En toen aan de slag. Nou de stof was niet echt feestelijk om mee te werken. Maar ik ben een aantal jaren geleden overgestapt op de Bernina, en die gaf geen krimp. De knopen van de cape hergebruikt, en ook de achterkantjes,weer achter de knopen gezet. Ik ben echt zo blij met het eindresultaat! Dat gebeurd niet zo vaak als het voor mezelf is. (heb ook weer een aantal kledingstukken gemaakt en in de container  zien verdwijnen namelijk. Dan is het klaar en staat het van geen meter)
 Teveel restjes op mijn pad...dus gewoon voor de lol weer eens een triangeldekentje gemaakt. Ook nog een slabbetje en knuffeltje (met rammeltje) erbij gefreubeld.
 Heb ik vast wat op voorraad, als er een kraamcadeau nodig is.
 Jullie zullen wel denken...?? Maar ik wilde deze wc rolhanger toch even laten zien. Zag zoiets op Pinterest en ben zelf op zoek gegaan. Op deze plank maakte ik een tijd terug een bloemstuk , en dat was precies wat ik nu zocht. Een versleten riem en een tak, en niet te vergeten een handige man! De pubers dames in huis vinden ma d'r creatie maar zo zo ;)
 Een kraamcadeutje gemaakt.
 En dan nog het vest. Helemaal verliefd was ik op de stof,maar wat viel het tegen toen ik het aan had. Het maakt me echt dik. Moet ik niet meer doen, heb er een voering ingedaan en draag het vest voornamelijk thuis, heerlijk warm, maar zo fout voor mijn figuur.
 Tot slot een paar mooie bloemetjes voor jullie, mijn lieve volgers. Fijn weekend.

8 opmerkingen:

 1. Leuk dat je weer blogt...
  Je begint rustig en je eindigt weer druk..ha ha
  Heb ook altijd die stijlen,en dan dnek ik wat saai en hup een vrolijke bloemenprint,vind het wel meevallen hoor vind het je leuk staan.
  Weer prachtig creaties gemaakt en gefreubeld,stoere jas dus als jij die jas aan heb ,zit er een heel verhaal achter!
  Bedankt voor de mooie bloemen foto's!
  lieve groeten Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat vest goed staan hoor in combi met sjaal. Niet in de container doen hoor,wees wijzer. Verder mooie dingen weer gemaakt. Die legerjas, leuk die zakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om weer een blogje van je te zien! Wat een geweldig project, die jas van legerstof. Mooie omslagdoek en ik vind je voorraad kraamkadootjes geweldig, prachtige stoffen en kleurtjes heb je daarvoor gebruikt. Fijn weekend nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super mooie creaties weer en je toiletrolhouder vind ik echt heel leuk gedaan! Lekker origineel!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een prachtige jas! en bedankt voor het bloemetje ;)! gezellige post weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat jammer dat je je niet fijn voelt in het vest, ik vind hem zo op de foto wel passen bij je. Ik vind de jas van canvas ook erg leuk gedaan! Origineel. En leuk dat je van je resten weer zo'n mooie deken maakt, daar kan je vast weer iemand erg blij mee maken, ik heb ook zoveel resten... misschien ook maar eens dat soort projecten gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer creatief geweest van jas tot toiletrolhouder, helemaal in jou stijl, leuk! En zo'n triangelkleed; vrolijk en idd goed om je restjes te verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!