maandag 17 oktober 2016

Tuniek, Rokje, Vest/ Jas, Pilotenmuts Sjaal & nog meer.

 Een vrolijk  tuniekje uit de Ottobre van Okt. 2016.
Op de foto hieronder de details. Ik kan het gewoon niet laten om het wat op te leuken. Ook een bijpassende legging erbij gemaakt van een blauw grijze tricot. Met een band/rand aan de zijkant van de stof van het tuniekje.
 Voor de tablet van dochterlief even een hoes van dik tassenvilt gemaakt.
 Nog steeds lekker buiten aan het rommelen en ruimen. Er staat nog genoeg moois om tussendoor een krans van te draaien. Kost niets en ik ben er dol op.
 Er waren nog wat restjes over van de tuniek. Daar kon nog net dit rokje uit. Model komt uit de Knippe nr.5 Okt./Nov.2016. Lekker warm want ik heb het rokje gevoerd. Nu nog een lief meisje vinden die het rokje past!
 Vorige jaar de sjaal van Draad en Praat in het ecru gemaakt. Nu het zelfde model in het licht blauw gemaakt. Van de Ambiance van Scheepjeswol. Wel wat dikker garen als de ecru uitvoering, maar ik draag de sjaal nu al. Zo lekker warm en dan nog gewoon geen jas aan, maar wel iets warms om je nek/schouders. Label en sjaalriem kocht ik bij de Haakfabriek.

 Een warm/vest jas dat moest het worden. Of ik dat kon maken met de door haar zelf uit gekozen stoffen. Altijd spannend, maar goed een beetje uitdaging op zijn tijd kan ook geen kwaad. Dus een patroon uitgezocht (Knip sept. 2016) en aan de slag. Het is niet te zien maar wat een klus was dit. Doorstikken vond ik lelijk dus alles wat doorgestikt moest worden met de hand doorgepit. Je ziet er niets van en het zit dan wel mooi glad en plat. Knoopsgaten heb ik na veel pogingen op  proeflapjes maar achterwege gelaten.Wat ik ook deed of erbij gebruikte ze waren niet naar mijn zin. Nu grote drukknopen gebruikt en de knopen voor de sier erop gezet.
Op de foto hieronder heeft één van mijn meiden de jas even aan. Wel wat te groot maar geeft een iets beter beeld als op de hanger. Het volgende project is een kindercolbertje.

 Vorige jaar deze pilotenmuts al opgeslagen (pinterest). En nu had ik gewoon zin om hem een keer te haken. Wat een feestje. Zo'n leukerd! Daar ga ik er zeker nog meer van haken. Voor het voorbeeld gebruikte ik Roma van Scheepjeswol. Maar als ik het mutsje nog een keer maak ga ik voor de Softfun.

En pas gingen we samen op beren(klauwen) jacht. Elk jaar weer ff leuk. En we hadden weer een mooie oogst. Hiervan is de helft al naar nieuwe eigenaars gegaan. Met de rest hoop ik zelf  aan de slag te gaan als er tijd voor is. Ze zijn zo mooi! Tot de volgende keer lieve lezers.

11 opmerkingen:

  1. Wat leuk allemaal! Heerlijk nog om buiten bezig te zijn, he!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. o wat is het weer mooi gedaan allemaal. I love het geel! Dochter(7) vindt dit een schitterende kleur en het staa haar o zo goed!
    Alles is even goed gelukt zeg!
    Geniet er nog even van van het buiten zijn voor de winter komt!
    Groet, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke dingen weer! Zo leuk de tuniek met alle extra details. Mooie jas en die pilotenmuts... Zo tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Blijft leuk he voor kleintjes naaien!?
    Leuk gelukt en vrolijk!
    Geweldig dat vest ,maar je hebt er wel een hoop werk en geduld voor gehad...ik zie bijna de zweetdruppeltjes! ha ha
    Prachtige herfskrans en leuk dat je op berenklauw jacht gaat,dat heb ik nog nooit gedaan!
    fine week liefs Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat een gezellige post weer! mooie dingen, en die jas is mooi geworden, leuk dat gele jurkje!
    groetjes sarina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Er komt weer genoeg uit je handen, leuk!
    En dan leuke projecten, gewoon waar je zin in hebt, zoals die pilotenmuts! Geweldig! Ik ben benieuwd naar je jas in het echt, ben je er helemaal tevreden mee? Hij ziet er prachtig en warm uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat weer een boel leuke dingen! Geweldig!
    Wat een mooie krans is dat geworden. Ook mijn grote liefde! Maar dat heb je vast wel eens gezien.
    Die berenklauw zou ik wit spuiten als hij droog is. Dan heb je er nog jaren plezier van!
    Dat wil ik ook nog graag doen voor de winter, zo'n lang vest! Maar het moet wel stevig stof zijn. Als je er aan de achterkant meteen zo'n ronding in krijgt is niet mooi!
    Ook een poncho wil ik graag maken. Nog genoeg te doen dus.....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zag het jurkje gisteren in de winkel en dacht: die heb ik ergens al gezien.. Nu weet ik het. Mooi gemaakt zeg, heel creatief gedaan weer. Je hebt weer genoeg gemaakt en allemaal weer even netjes. Wat een werk die jas! Maar wel prachtig, degene voor wie hij is,zal je wel erg dankbaar zijn.. Mooie sjaal maakte je voor jezelf, heerlijk om die deze tijd van het jaar om te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Was ik toch even een weekje weg en nu zie ik wat er allemaal weer voor leuks gepost is in blogland, zo ook bij jou. Geweldig....die pilotenmuts...fijne sjaal ook. Allemaal weer even mooi, fijn weekend nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh, wat ben je weer goed bezig zeg. Wat een creaties. Prachtig! Die krans, l. Blauwe sjaal en tablethoes hebben mijn voorkeur, geweldig! Ik wil ook tijd hebben......

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!