donderdag 7 april 2016

Badjas, Knippie 2 april/mei 2016. Omslagdoek, Mutsjes, Tule rokjes & nog meer.

 Een badjes voor ons stoere neefje. Hij is dol op de kleur geel dus vandaar een badjas in zijn lievelingskleur. Een grappig tricot in legerkleurtjes erbij om het wat op te pimpen. Wat een rommel heb je toch van die badstof.  Maar de stofzuiger is geduldig.. Patroon stond in de nieuwste Knippie 2/2016.
In knoopjes staat zijn naam voorop.
 En alweer een omslagdoek. Net als het kaartje heel liefjes en zacht van kleur. 
Van wafelbadstof gemaakt. Afgewerkt met een wit biasbandje met een kantje.
 En toen vroeg mijn dochter of ik misschien even 50 mutsjes kon maken. De volgende dag waren ze al nodig en ik was pas om 7 uur 's avonds thuis.... Samen deze klus geklaard. Zij alles geknipt en ik ze in elkaar gezet. Strijkijzer erover heen en ' het probleem' was opgelost. Ik had wat basis kleurtjes meegenomen en nog wat resten uit de voorraad gebruikt.
 Uiteindelijk zijn het er 56 geworden!  
 Samen met Jeanne van het blog http://baerveldt.blogspot.nl/ een workshop gevolgd in Gouda. Gegeven door Draad & Praat. De welbekende sjaal gemaakt. Althans daar begonnen en thuis afgemaakt. Simpel en handig patroontje. Afgewerkt op mijn eigen manier, een stuk van een oud bandje afgeknipt,nog en roosje erbij en aan de punten een kraal en een houten hartje gehangen. Het bandje wat ik op de workshop meenam vond ik er achteraf toch niet zo leuk bij staan.Maar die krijgt wel weer een andere bestemming.

 Dochterlief mocht vorig weekend naast haar gewone kúr ook een showkúr rijden. Samen met haar vriendin. En het leuke daarvan is dat je en je eigen kleding en je eigen muziek mag kiezen. Ze hadden een topje gekocht en wilde er een tule rokje bij. En we hadden heel toevallig net rekbare tule binnengekregen. Was perfect voor deze rokjes. De onderlaag is van een voile. Nou ze hebben genoten hoor, even niet teveel regeltjes maar gewoon een mooi kuurtje neerzetten. En genieten.
 Een paar actiefoto's in Bremen.
 En vorige week een krukje omgehaakt met een paar collega's. Het is het patroontje van http://www.jipbyjan.nl/portfolio/tutorial-krukhoesje-of-poef-met-ribbel-haken/

9 opmerkingen:

  1. Het is als altijd allemaal weer prachtig. 56 mutjes, wat een klus in 1 dag.
    Liefs Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  2. even! Maar het is je toch gelukt! Leuke dingen heb je weer gemaakt
    groetjes sarina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, wat een klus al die mutsjes, geweldig gedaan! Badjasje is erg leuk, mooi kleurtje. Erg handig dat patroon in de Knippie, voor alle kindermaten te maken, fijn! De rest is ook weer prachtig, je bent druk geweest!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat en leuke badjas, leuks model met die kraag. De sjaal is leuk zeg, vooral je eigen afwerking ervan, dat maakt hem helemaal uniek! 56 mutsjes in 1 avond? Petje af 😉! Leuke foto's van het schaatsen, dat is een sport die niet veel gedaan wordt (zeker hier niet)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En dat doet moederlief zomaar,ff mutjes maken!
    Erg leuk allemaal wat een klus zeg!
    Maar samen wel gezellig,leuk je badcape,en zekker een zooi die badstof,verder lekker crea geweest en workshop's gevolgd lekker hoor!En mooi gelukt allemaal!
    Groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuke dingen heb je weer gemaakt Arjo! Groetjes uit de polder. Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De knippie kocht ik ook voor de badjassen. Je hebt er weer een leuke eigen draai aan gegeven. Pfiew even 50 mutsjes! Lief van je dat je gelijk voldoet aan de wens van je dochter. Je bent weer lekker bezig geweest met al die mooie creaties. Leuke post om te bekijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. zo je bent weer lekker bezig geweest 56 mutsjes pfff respect hoor!! leuke sjaal he is hij ook al door dochter ingepikt. was trouwens echt gezellig de workshop en schoonhoven. leuk zo met je collega's krukje omhaken ik moet er ook nog 2 voor een cadeau.
    lieve groet en fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hij is super leuk, de badjas voor je neefje. En leuk, die letterknopen. Het omgehaakte krukje staat vast in je nieuwe slaapkamer, leuk met label er op. Wat ben je weer productief geweest! Leuk om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!