maandag 21 maart 2016

Jongens vest/Ottobre, Babybroekjes, wat haaksels,en jurkjes.

 Voor ons lieve (oppas) neefje een warm vestje gemaakt. Gewoon omdat ik er even zin in had. Ik keek in mijn voorraad en vond deze joggingstof. Voor aan de binnenkant een zwart/wit stofje met maskertjes  gebruikt. Patroontje komt  uit de Ottobre 4/2013 . Had nog een restje biasband wat ik precies kon gebruiken voor de afwerking van het zakje. Om blij van te worden zulke spontane klusjes tussendoor.
 Weer een bestelling van dochterlief,voor haar zwangere collega.
Mini broekjes in maatje 50 met bijpassend mutsje. Patronen zijn ook van de Ottobre.
 Voor de jarige juf een dekseltje omgehaakt. Ze is dol op varkentjes. Dus de keuze van het beestje op het deksel was niet zo moeilijk.Wat lekkere bijpassende snoepjes erin,en klaar was het cadeautje.
 Ik zag dit opkikkertje een keer voorbij komen. Zo geinig,dus een keer gehaakt. Het patroon te vinden bij: http://draadenpraat.nl/category/gratis-patronen/
 Een coupon van een nieuwe Stenzo tricot. Het was niet genoeg maar thuis vond ik nog een restje in de kast wat er best bij paste. En zo had ik een heerlijk jurkje voor een paar euro.
 De Swing jurk uit de nieuwste Victor La Maison( mrt/april 2016). Ik vond het echt een leuk patroon,maar je weet maar nooit met mijn niet al te fijne figuur. Dus uitgeprobeerd met twee verschillende lapjes (en ja weer couponnetjes)
Deze stof met kleine witte stipjes was zo dun en slapjes dat hij aan alle kanten ging zakken. Lag al in de prullenbak,maar toen kreeg ik opeens een ingeving....elastiek in de onderrand. Nu is het prima te dragen. Hier met een spijkerjasje,maar ik draag het jurkje nu met een langer vest,daar voel ik me toch prettiger in.
 Hier de andere versie, gemaakt van een hele dunne mooie suedine achtige.
Valt zo mooi soepel.En door de ander manier van stoflegging(schrijf ik dat nu wel goed?) krijg je een hele mooie valling. En tja alweer verstopt ik mezelf onder een vest.Maar daar moet ook wat onder zitten toch...dus vandaar toch steeds weer de keuze voor een jurkje.

8 opmerkingen:

  1. ik vind de jurk met spijkerjasje wel heel leuk staan hoor! Andere dingen ook erg leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige jurken gemaakt en je eigen goed verstopt ha ha(achter je telefoon zeker!
    Heb ook zo,n boek gehad met jurken voor mijn verjaardag!!
    leuk gehaakt en voor de kleintjes ook weer goed bezig geweest!
    En je opkikker daar kun je vast wel iemand blij mee maken!
    groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie dingen heb je weer gemaakt. Prachtige creaties/combinaties. Dat stenzostofje is die al weer op? Heb er mee in mijn handen gestaan, maar mezelf eerst toegesproken dat ik eerst de andere stofjes moet verwerken. Met spijkerjasje staat wel erg leuk hoor! Kan je goed hebben hoor. Staat je goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke jurken heb je gemaakt voor jezelf! Staan je allereerst heel mooi. Schattig babyspul ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige creaties heb je weer gemaakt je ene jurk had ik al live bewonderd ook de gehaakte kikker en varken zijn er leuk groetjes jeanne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een heerlijk vrolijke en mooie dingen heb je weer gemaakt. Jij bent lekker bezig met je cover aan je jurkje te zien, tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Weer super mooi allemaal!! Ik vind het met spijkerjasje juist erg mooi. Je hoeft jezelf niet te verstoppen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk he, dat babyspul naaien. Je oppasneefje boft maar met zo'n lieve handige tante. Voor jezelf maakte je ook weer mooie jurken, jammer dat we het dan weer onder een vest verstoppen he? (Doe ik ook hoor, voelt het veiligst, maar soms is het model zo leuk dat het eigenlijk zonde is)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!