donderdag 18 februari 2016

Tule pompom, Omslagdoek met Dikkie Dik, Hollands jurkje & nog meer.

 Het was alweer even geleden dat ik een tule bol maakte. Maar als aardigheidje gemaakt om weg te geven.
En wat is het toch heerlijk om te doen. Met een paar (nou ja een paar) stroken tule en twee stukken karton heb je binnen no time een mooie bol om op te hangen. Bijpassend lint eraan en klaar ben je. Er volgen er vast nog meer.
 Of iedereen een lapje mee wilde nemen,in bepaalde kleuren, voor een mooie Love Blanket. Leuk idee! Ik heb er nog maar even een borduurtje opgezet.
 En weer een (groot formaat) omslagdoek. Een paar jaar geleden één gegeven bij het eerste kindje en nu wilde ze heel graag weer een omslagdoek voor de nieuwe baby. Het thema en kleur hebben ze zelf aangeleverd. Iets heel anders als gebruikelijk,maar best leuk om te doen.
 Een jurkje( Ottobre 3/2015) met bijpassende legging gemaakt voor ons lieve nichtje. De paneelstof was een coupon. Best geinig,maar het paneel is echt niet hoog,dus wel even moeten denken hoe ik dat aan zou gaan pakken. Uiteindelijk met deze stof gecombineerd. Applicatie had ik nog op voorraad. De legging is gemaakt van nachthemd wat ik ooit voor mezelf kocht,maar nooit de kast uit is gekomen.
 Toen dochterlief de stof van het jurkje zag,wilde ze daar wel een sweater van. Gewoon heel gewoon graag...(Knippie 4/2013)
Ik ging er bijna op staan, toen we de bovenstaande foto's aan het maken waren in de tuin...De krokus ,zo mooi. En ze komen overal al weer op!

8 opmerkingen:

  1. Wat heb je weer een prachtige blog gemaakt,met mooie kleuren van die tule ,het leuke lapje (dat patroontje wil ik ook nog wel ha ha)
    en het schattig stelletje en voor dochter een merk sweater gemaakt leuk hoor!
    groetjes van de Donck

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf die pompom!
    Knap dat je die zelf maakt:)
    Het jurkje is ook zo leuk, origineel met de laarsjes erbij!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een schattig jurkje! leuk stofje en grappig gecombineerd. Die pompoens blijven leuk he!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke dingen heb je weer gemaakt zeg. Het is alweer mooi bij jullie buiten, het ziet er bijna lente-achtig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bij het zien van je mooie pompom zit ik gelijk te denken dat het misschien wel iets leuks is voor de vakantie om te doen voor de oudere meiden. Bedankt voor de inspiratie dus! Wat een schattig Hollands jurkje, leuk patroon ook. Fijn weekend gewenst, groetjes uit H-G!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je bent weer veelzijdig bezig geweest, superleuk om te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als ik op jou blog kijk wil ik ineens van alles gaan maken! En heb ik het gevoel dat ik veel meer kan dan ik nu doe! Heerlijk hoor! Dank je wel dat je alles nog bijhoudt hier... supermooi weer! XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wow die pompom is gaaf geworden! Leuk blog heb je trouwens. Je hebt er een nieuwe volger bij. Ik ga nog even verder kijken bij je.
    Liefs Cindy

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!