zaterdag 24 oktober 2015

Colbert, Rokje met grachten overslag ,Luiermapje & Omslagdoek in wording.

 Een colbert van weer een nieuwe winterstof. Op het patroon werd er geen voering voorgeschreven maar ik vond het niets. Dus alsnog een (rekbare)voering ingezet. Nu valt het jasje veel mooier. Model komt uit de Knippie 2012,nr.1 febr./mrt. 
 Details.
 Met de restjes van de laatste kledingstukken weer een col gemaakt,die aan twee kanten te dragen is. Echt een aanrader! Zo gemaakt en zo fijn & warm om te dragen.Dochterlief woont er bijna in,zelfs binnen ;)
 Het colbert is van achter iets getailleerd d.m.v een tunneltje met elastiek. Moeilijk te zien op de foto maar het geeft wel net dat beetje extra vorm,wat ze op deze leeftijd nog niet van zichzelf hebben. Onder het jasje een éénvoudig tuniekje gemaakt uit Knippie nr.5 okt/nov 2015. Van een mooie bijpassende glittertricot.
 En ja eindelijk een project wat geslaagd is. Ik heb al veel gemaakt voor mezelf maar niets was foto waardig. Dit rokje is gemaakt van een coupon met een overslag van een restje grachten stof. Het past & zit heerlijk. Zo blijf ik proberen om voor mezelf te naaien,meestal is het niets en soms lukt het....
 Een luier mapje als kraamcadeautje. 

Op de onderste foto mijn vrolijke omslagdoek gemaakt van Socks & Lace Luxe /Mille Colori,waar ik al bijna een jaar mee bezig ben. Het is heel simpel projectje maar ik haak hier alleen maar aan als ik ergens moet wachten, voor de brug sta, of op vakantie ga. Dus dan gaat het niet zo hard.  Nog 1 bol te gaan en de omslagdoek is klaar voor gebruik! Fijn weekend. 

7 opmerkingen:

  1. Wat een leuk colbertje! dat je dat aandurft joh met zo'n stof, zal lekker gepluisd hebben, maar ik vind eht eindresultaat wel schitterend. He en over voor jezelf naaien ben je veel te onzeker, want je hebt toch echt wel meer mooie dingen dan dit rokje genaaid voor jezelf. Ik zag het rokje in het echt, hij viel me gelijk op en vond hem super staan! Je kraamcadeautje is ook origineel, zullen de ouders blij mee zijn, Goed weekend gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig het colbertje!
    Lekker pluisjes in je naaikamer,maar leuk resultaat met zo,n col.
    En het rokje is super leuk geworden!
    Je maakt zulke leuke dingen dat ik het bijna niet geloof dat het mislukt!!!
    mooi is je bloggie geworden,zat ook al te denken,het word weer tijd om de mijne te veranderen!
    Goede zondag!
    Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi stel voor je dochter, lief kleurtje, stoere stof zo voor het colbert. Wat een leuke kol, leuk afgewerkt met dat koort en houten kralen. Er in wonen lijkt mij id. Heerlijk. Dat rokje staat je goed. Vorig jaar maakte jij toch ook veel mooie kleding voor jezelf, vond ze k in ieder geval wel. Niks mislukt hoor. Ik kijk weer uit naar een volgende post!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. die set staat je prachtig! heel mooi jasje met tuniek, is denk ik de zelfde stof als van de leggings van mijn meiden? blijft ook heel mooi vind ik!

    groetjes sarina

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De rok staat je geweldig, zo leuk van deze stof en fijn dat het helemaal naar je zin is. Het jasje heb je heel mooi gemaakt en met voering kan het ook veel gemakkelijker aangetrokken worden. Origineel kraamkado daar zullen ze blij mee zijn, prachtige kleuren heb je gebruikt voor de omslagdoek lekker warm. Zo'n col zou ik ook veel gedragen worden misschien moet ik die ook maar eeens gaan uitproberen.
    Fijne zondag!

    Liefs Arjanne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat gaaf dat je dat leuke stofje in een rok voor jezelf hebt verwerkt, staat super leuk!
    Ik vind je haakwerk ook erg mooi, heb je hier een patroon van of haak je gewoon uit je hoofd?
    Vrolijke kleuren!
    Fijne zondag, de vakantie alweer voorbij..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk meidensetje. Grappig ik heb dat colbertje indertijd ook 2x voor Sophie gemaakt. Rokje staat je super!
    Groetjes Diana

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!