dinsdag 13 januari 2015

Slaapzak, slab, dekbedovertrek, pyjama & nog meer.

 Zo ik ben weer boven water! De afgelopen weken heel weinig gedaan. De rem is er even goed opgezet rond de feestdagen. Die dagen zijn ook langs ons heen gegaan...en hebben mij  behoorlijk aan het denken gezet. Ik draaf maar door en denk dat ik alles kan en moet doen. Nee dus.... Ik heb mede daardoor besloten om te stoppen met het maken van bestellingen. Dit was inmiddels een behoorlijk uit de hand gelopen hobby. Het werd moeten, naast mijn gezin en werk. Dat geeft druk en dat wil ik dus niet meer. Een lastige keuze maar ik hoop dat het meer rust gaat geven waardoor ik weer 'gewoon' kan naaien of wat dan ook als me het uitkomt. Pure ontspanning dus! Ik hoop dat niemand zich persoonlijk aangesproken voelt want dat is zeker niet mijn bedoeling.

De foto van onze pony in de sneeuw rond de kerst vond ik wel een toepasselijk plaatje bij mijn bovenstaande gevoelens.
 Een nieuw neefje gekregen. Wat zijn we weer blij met de lieverd. En natuurlijk kreeg ik spontaan zin om iets gezelligs en bruikbaars te maken. Een slaapzakje maat 68 gemaakt uit de Knippie nr.4 aug./sept./2013.
Voor de buitenkant een babyribje gebruikt en binnenin een zachte flanel.
De foto's zijn helaas wat flets, in het echt zoveel mooier van kleur. 
 Van de restjes wat slabbetjes gemaakt.
 Begin december nog actief geweest met wat resten groen. En er hartjes groot en klein van gemaakt. In combi met een kerstkaart 'verstuurd' aan goede vrienden.
Inmiddels heb ik de harten die hier in huis hangen nu omgebonden met gipskruid,zo simpel maar het staat zo gezellig.
 Onze jongste dochter was gisteren jarig. Daar horen natuurlijk zelfgemaakte slingers bij!
Voor haar kamer nog een naam slingertje gemaakt.
 Deze stof vond ze nog zo leuk dus heb ik als verrassing een dekbedovertrek gemaakt met bijpassend kussensloop.( nu kan het nog over een paar jaar moet ze er vast niets meer hebben van deze zoete kleurtjes en printjes...nog even van genieten dus ;) De achterkant is van zachte l.blauwe katoen.
 Een spenen/kroel doekje in de vorm van een vosje gemaakt .
Idee zag ik in een Knippie. Het  kleine lapje kregen we cadeau  op de Sancho dag van  Joyfits.
 En tenslotte een pyjama van 'motorcross' stof. Of ik hier een pyjama van wilde maken...in november kreeg ik de vraag en de stof al. Maar de inspiratie ontbrak me echt bij deze stof....tot ik het op het heldere idee kwam om het te combineren met een rose tricot en wat paspelband. Toen was het zo gepiept. 
Voor de pyjama gebruikte ik een legging en jurkje uit de Knippie bijlage 4/2014. De hes komt uit Knippie dec/jan.2014/2015.
En het dametje is zo blij met haar pyjama waar haar broers opstaan!


12 opmerkingen:

 1. Wat een dappere beslissing van je zeg! Die heb je niet makkelijk genomen, als ik je een beetje ken... Jammer voor iedereen die al die leuke dingetjes door jou liet maken , maar waarschijnlijk voor jou de beste keus. En nu gewoon heerlijk dingen maken waar je helemaal zin in hebt, zoals de vlaggetjes en dekbedovertrek voor jullie jongste ;) Ook het slaapzakje; super origineel gedaan!
  Lieve groet, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. knap joh, heel herkenbaar. nu volhouden hoor!! leuke stofjes zeg die slaapzak is ook super gefeliciteerd met je neefje, ik ga ook weer een badjasje borduren de baby's blijven maar komen haha groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed besluit meid,al is het o zo moeilijk ik heb dat ook na de kerst periode dan denk ik waar ben ik allemaal mee bezig.
  Denk aan jezelf en dat heb jij gedaan!
  je hebt weer super mooie dingen gemaakt!
  En je blog opgefleurt ik heb daar ook op zitten kijken maar het lukte mij niet,dus vraag ik nog wel een keertje ha ha,(als het mag )
  Maar wel lekker een blog schrijven hoor,vind jou creatie super!
  groetjes van de Donck

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed om zo'n besluit te nemen als het echt nodig is! Heerlijk om weer op een ontspannen manier verder te gaan. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zal vast een moeilijke beslissing zijn geweest, maar je moet doen waar je jezelf het prettigst bij voelt! Wat heb je weer mooie dingen gemaakt. Die slaapzak voor je neefje is het einde! En wat een leuke stof voor het dekbedovertrek. Nog gefeliciteerd met je dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed van je dat je voor jezelf hebt gekozen en meteen ook iets om in mijn achterhoofd te houden want ik zou zoiets ook zomaar eens kunnen gaan doen, maar zoals je zegt wordt het dan snel een moeten en dan ga je je eigen creativiteit missen. Dit wordt dus een creatief jaar, gewoon lekker hoe het jou uitkomt, laat het maar lekker los en zeg Ja tegen jezelf! Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig dekbed en de slaapzak zo mooi met het hert erop.
  Alles ziet er weer super mooi uit en het idee van de hart kransen ga ik onthouden!
  Leuk een motorcross pyjama voor een meisje en toch ziet het er heel meisjesachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel herkenbaar!! Dapper besluit!
  Je hebt weer hele leuke dingen gemaakt!

  Gr. Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed hoor om voor jezelf te kiezen en wat heb je een mooie spullen gemaakt vooral die trappelzak en de kwijlslab ,echt plaatjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik had al eerder een reaktie achtergelaten, maar zie dat er iets is misgegaan... Ik snap jouw beslissing heel goed, ik weet zeker dat je dit veel rust ga geven. Ik denk dat je je in je gezin en familie nog flink kan uitleven wat betreft je hobby. Je hebt nu ook weer mooie dingen gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is een wijs besluit lieve Arjo!
  Lekker naaien wat jij leuk vindt en eindelijk eens wat meer aan jezelf toekomen :-)
  Je hebt weer prachtige dingen gemaakt.. De stof van het dekbed ligt hier ook nog in de kast, zo mooi!

  Nou, naai, ontspan en geniet!
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een goed besluit! tevens een goed idee!! Je maakt zo veel moois!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!