donderdag 30 oktober 2014

Jas & jurkje uit de Ottobre, kussen voor Opa, Enterlac sjaal & Knippie 5/2014 tuniek.

Een workshop entrelac breien gedaan bij het Koperdraadje. De eerste avond leerde we de basis en aan de hand daarvan kon je thuis verder! Op de tweede avond was het afkanten aan de beurt.Echt heel leuk om te doen. Het was wel even wennen om weer eens met een rondbreinaald te werken. Maar dat went snel!  Inmiddels staat enterlac sjaal nummer twee op de pennen! Van een hele andere draad en een kleinere naald dus het duurt nog wel even voor die af is.
 Een kussen voor een opa op bestelling.
 Deze tuniek is van een sweatstof gemaakt met aan de binnen kant een soort heerlijke zachte borg. Gekocht op het Stoffenspektakel. We gingen in eerste instantie voor de tuniek uit Knippie nr.5/2014. Maar het was geen gezicht,dus 'door de midden' geknipt,boord eraan gezet en van de rest een rokje gemaakt. Toen paste het wel,ik had dat vorige jaar ook al eens met een jumpsuit,ik denk dat mijn dochter iets andere verhoudingen heeft ofzo. De legging had ik laatst al gemaakt.
En weer een simpel jurkje gemaakt (uit de Ottobre 2/2012) van een bloemenstof. Het is nr.3 maar ik vind het zo fijn om te dragen onder een vest. (komt uit oude Knip aug.2010)Het past precies bij het vest en legging uit de vorige post. Van een restje maakte ik er een borduurtje op.
En tot slot een jas gemaakt. Ik was weg van de stof : kleur en materiaal. Dus meegenomen en aan de slag. Ik gebruikte een patroon uit de Ottobre 5/2011. Ik wist de 'valkuilen' omdat ik de jas al eens eerder maakte.
En hij zit heerlijk! Alleen is het nu echt nog niet koud genoeg, jammer genoeg! 

14 opmerkingen:

  1. Erg mooi staat de jas je. De entrelac sjaal vind ik mooi. Je bent echt veelzijdig zeg. Goed naaien, breien etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie dingen weer allemaal, mooi model van de jas, staat je goed! Die sjaal is wel heel bijzonder, leuk zo'n workshop!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw wat mooi allemaal! De jas is prachtig, staat je goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie manier van breien! Ziet er voor mij echt heel ingewikkeld uit. Jij heb t voor jezelf er weer een mooie jas en tuniek bij. Leuk , dat het goed gelukt is! Het setje van je dochter staat ze erg leuk, handig dat je het zo van het ene kledingstuk naar het andere kan veranderen he!. Goed weekend gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie stoffen allemaal die je hebt gebruikt! Het ziet er allemaal weer mooi uit! De sjaal bij je jas vind ik ook leuk. Zag hem gisteren in de winkel, maar heb hem (nog) niet gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat heb je weer een prachtige collectie gemaakt. Vooral je jas is super, alsook het setje uit sweaterstof en .... ja, eigenlijk is alles weer prachtig, zoals altijd ;-)

    groetjes,
    Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow, wat ben je weer ijverig geweest. Prachtig resultaat, wat een leuke dingen. Entrelac sjaal is heel bijzonder, ik zou me zo graag nog verdiepen in verschillende breitechnieken, dit is er een die op m'n lijstje staat. Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat heb je weer prachtige dingen gemaakt1
    En ook weer wat bijgeleerd met breien!
    leuk!
    En weer lekker bezig geweest met je borduurmachine.
    Gaaf!
    groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb het gisteren al op de clubdag tegen je gezegd, hier zeg ik het nog eens: wat een prachtige jas heb je gemaakt, en de overige dingen zijn ook erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtig weer, heb het zaterdag ook al tegen je gezegd. Maar wat staat je die jas mooi!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik zie ineens dat ik hetzelfde bloemenstofje bij de stoffenkraam heb gekocht. Ook voor een jurk. Leuk om hem nu al als jurk te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Tjonge wat mooi toch weer allemaal! Ik zie nu pas het bloemenstofje, heel gaaf! ;-)
    Ik moet ook eens wat meer gaan bloggen.. Vind het toch mooier dan facebook!

    Liefs, Petra..

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een gaaf effect heeft jou sjaal! lijkt mij heel ingewikkeld om te breien.
    Een super set voor je dochter en een gave jas heb je toch gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Aah je jas henb ik gemist op de clubdag maar zo op de foto's te zien is het een echte Arjo jas. Model en kleur staan je super.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!