woensdag 3 juli 2013

Tas, Borduursels,Jumpsuit en Granny plaid in wording.

 Een tas gemaakt van een restje Eline's huis stof. Van een stukje transparant tafelzeil een beschermlaag eromheen gemaakt anders is de tas wel heel erg snel vuil vrees ik. Wat bandjes / kantjes / kamsnaps en Granny's gebruikt om het op te leuken.
Het patroon van de tas komt uit Knip aug.2010.
Voor het eerst met een rits gewerkt die je zelf op maat kunt maken en de runner er later op zet. Nou dat heeft me de meeste tijd gekost.Wat een getob. Het ritsband werd steeds korter en mijn nagels ook...nog veel oefenen dus.

 In opdracht een prachtig overhemd geborduurd.

 Klein cadeautje voor het bruidspaar.
 Een vlaggetje gemaakt van tafelzeil voor aan de gezamenlijke vlaggenlijn op het werk.

De jumpsuit uit de nieuwste Knippie.
Het was een coupon van 2 euro dus dat maakte het al leuk. Alleen toen het klaar was stond het van geen meter. Ik vond de plooien in het voorpand zo raar staan, en de taille zat niet goed bij madametje. Echt jammer!  Ik kon het eigenlijk niet uitstaan dus de boel losgeknipt en een brede band onderaan het bovenstuk gezet. Het broekje van elastiek voorzien , de plooien in het voorpand vast gestikt en nu is de pasvorm helemaal oke. Heerlijk voor in de vakantie!

 Een watervaltop gemaakt voor dochterlief uit de Knip dec.2012. De hals lijn wel een stuk hoger gemaakt want die was wel erg laag. De schouderbandjes werden een hele slag gedraaid. Ik vind zelf deze trico er iets te dik ervoor, maar goed ze is er zelf erg blij mee. Met dit weer draagt ze er een jasje over en het staat super.

Hieronder mijn Granny sprei/plaid in wording. Ik heb ze allemaal een witte rand gegeven om wat rust te creëren. Nu wil ik er nog een flinke rand omheen gaan haken  maar ik vraag me alleen af of ik dit in het wit moet doen of juist de kleurtjes van de sprei??

18 opmerkingen:

  1. Wat een mooie dingen heb je weer gemaakt. De top staat je dochter erg mooi . Gelukkig heb je de jumpsuit kunnen aanpassen zodat.ze hem fijn kan dragen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige tas heb je gemaakt. De top staat je dochter inderdaad fantastisch, de kleur is supergaaf!! Het sprei wordt prachtig, mooi met dat wit om elk vierkantje. Ik zou zelf denk ik een gekleurde randje doen, of twee smalle verschillende kleurtjes de tweede dan als picootje of zo.

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een superleuk topje! Die moet ik ook nog maken, heb de knip er destijds speciaal voor gekocht. De tas is ook super. Zo'n rits aan de meter is inderdaad even klooien. Ik heb er te weinig geduld voor dus meestal laat ik het aan mams of zusjes over;-)

    Ik zou de rand van de deken met de kleurtjes doen. Anders wordt het ook maar zo wit. Als je nog patronen wilt, dan heb ik nog wel een aantal patronen voor je.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie dingen heb je weer gemaakt. De top voor je dochter vind ik prachtig, staat erg mooi bij haar figuur. De granny's vind ik ook geweldig. Ik zou ook kiezen voor felle kleuren of twee kleuren met een wit smal randje ertussen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke tas heb je gemaakt zeg!
    En in opdracht!! ha,ha leuk hoor ik heb veel leuke lovende reacties gehad! Dus bij deze ook voor jou zelfs van speksnijder zeiden ze mooi groot geborduurd!
    En je dochters kunnen ook vooruit,nu nog de zomer!
    Mooi je sprei ,als je rustig wilt houden dan wit! moeilijk he?!
    groetjes esther

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Na het gefoeter met de rits is het toch een leuke tas geworden.
    Wat een gave top heeft je dochter aan. Die schouderbanden vind ik een heel erg leuk effect hebben.
    Zo’n jumpsuit is volgens mij echt een ding wat heerlijk zit met de vakantie :)
    Ik zou bij de sprei een iets brede witte rand doen en dan nog 2 smalle randen in verschillende kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie top, zeg! Fijn dat de jumpsuit nu wel goed is. Lijkt me heerlijk voor warm weer! Je sprei wordt mooi. Kleurtje(s) in de rand lijkt me wel mooi. De rest ziet er ook weer leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een geweldige post weer! Zoveel moois! Je bent heerlijk bezig!
    Ik vind de watervaltop echt gaaf! Mooi modelletje dit.. Ik hou niet van watervalhalzen maar deze is echt mooi!

    Liefs, Petra..

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hele mooie dingen en niet leuk als een patroon niet klopt, ook als is het van een goedkoop stofje. Er zit toch gauw wat werk in.
    De deken is prachtig, een gekleurde vind ik het mooist erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooi zeg! Alles! Ik zou voor wit gaan.. gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtig, ik ben helemaal weg van je deken in wording, wat een leuk project om aan te werken lijkt me dat. Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wat heb je weer leuke dingen gemaakt zeg, stuk voor stuk. ik ben ook bezig met stof van eline's huis. op het werk boffen ze maar met jou groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je bent weer flink aan de slag geweest.Een mooie tas,wel handig een rits die je zelf korter kan maken.Als iemand in de winkel zo'n rits nodig heeft kan jij advies geven hoe het moet(zijn je nagels alweer gegroeid?)Mooi overhemd geborduurd,en voor je meiden genaaid.Jammer dat het soms anders uitvalt als je denkt.Maar je hebt het goed opgelost.Heel leuk geworden.
    Groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een geweldige dingen heb je weer gemaakt! Die tas is echt geweldig!!! Het sprei wordt ook erg mooi! Ik zou hem afwerken met wit, lijkt me mooi en dan springen de keuren van de granny's er mooi uit!

    Groetjes Cindy

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een mooie uitgebreide post weer, de vlaggentjes zag ik al hangen op je werk en zat te kijken welke van jou zouden zijn, ik had goed geraden!
    Het topje van je dochter vind ik super, veel mooier als de top in de Knip, ik denk dat het ook komt doordat de stof dikker is, dat hij mooier valt.
    Gelukkig heb je het met jumpsuit goed op kunnen lossen! En je sprei in wording vind ik geweldig. IS hij voor bij jullie op bed? Dat is dan elke dag vrolijk wakker worden toch?
    Nou hopelijk kan je vandaag ook nog even van het zonnetje genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat heb je weer leuke dingen gepost. Je bent een bron van inspiratie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat ontzettend veel moois ben jaloers op je mooie granny kleed die schiet hier voor geen meter op (eigen schuld hoor), het shirt voor je dochter is mooi zeg en mooie kleur ook.
    De tas is prachtig, handig van tafelzeil, over de jumpsuit hoorde ik al meer klachten wilde hem ook gaan maken maar madam hier vind het te lastig ivm hoge nood hahaha.

    Lieve groet Arjanne

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!